Vitiv Psyllium Vezels Bio 500 gram

16.50

Uitverkocht

Stuur mij een e-mail wanneer dit product weer op voorraad is.

Vitiv Psyllium Vezels Bio 500 gram

Vitiv Psyllium husk vezels
Psyllium Husks Vezels komen van oorsprong uit India. Psylliumvezels zijn de schilletjes van psylliumzaad. Dit zaad groeit aan de psylliumplant (Plantago ovata).

Psyllium, vlozaad is een oplosbare vezel. Deze kan tot 20 maal zijn eigen gewicht in vocht opnemen.
Het helpt te vaste ontlasting soepeler maken indien ingenomen met ruim vocht.
Het helpt te dunne ontlasting vaster maken.
Neem per dag 4-7 gram met ruim water of volg het advies van je arts of therapeut.

Psyllium is een natuurlijke bron van oplosbare en fermenteerbare vezels. Het wordt gewonnen uit de zaadschil van de zaden van de plant Plantago ovata (vlozaad), die met name in India wordt verbouwd.Ze kunnen niet worden afgebroken door de spijsverteringsenzymen in de dunne darm en komen dan ook intact aan in de dikke darm. En dankzij hun goede oplosbaarheid in water, kunnen ze afgebroken (gefermenteerd) worden door de darmflora in de dikke darm, waarbij onder andere korteketenvetzuren (zoals butyraat) gevormd worden. Andere oplosbare vezels komen vooral voor in groenten, fruit, peulvruchten en granen zoals haver. Een voordeel van psylliumvezels ten opzichte van andere oplosbare vezels, is dat de fermentatie in de dikke darm relatief langzaam verloopt, waardoor consumptie van psyllium minder aanleiding geeft tot bijverschijnselen die kunnen optreden bij inname van andere (oplosbare) voedingsvezels, zoals een opgeblazen gevoel. Psyllium wordt ook wel aangeraden als een bulkvormer. Het kan een te waterige ontlasting binden en omdat deze vezel zo goed vocht kan vasthouden ook zorgen voor een smeuïgere ontlasting. De geadviseerde totale dagelijkse inname (inclusief vezels uit voeding) van voedingsvezels is 30-40 gram voor volwassenen. Mensen met een te lage vezelinname kunnen als aanvulling op de voeding psylliumvezels gebruiken. Psyllium kan met (ruim) water ingenomen worden, maar het kan ook door voeding worden verwerkt. Psyllium is bovendien een goede glutenvervanger in recepten en kan als bindmiddel worden gebruikt in onder meer brood (circa 4 gram per 500 gram meel), gezonde tussendoortjes, sauzen en soepen. Ook kan psyllium worden toegevoegd aan bijvoorbeeld een smoothie of ontbijtgranen. Bij een eetlepel psyllium moet tenminste 100 ml (1 theekopje) extra vocht worden gedronken.

Ingredienten
100% biologische Psyllium Husks Vezels. NL-BIO-01
Herkomst: Non-EU

Kan sporen bevatten van noten, gluten en sesam.

Voedingswaarde per 100gram:

Resultaten Eenheden
Energie 758/189 kJ/kCal
Eiwitten 1.5 g
Koolhydraten 0.1 g
Waarvan suikers <0.1 g Vet 0.6 g (verzadigd) 0.1 g Vezels 88.5 g Zout 0.1 g Gebruik Dagelijks 2x2 opgehoopte eetlepels ruim voor de maaltijd. Koel, droog en afgesloten bewaren Fabrikant ViTiV BV Max Planckstraat 37 6716 BD Ede

Scroll naar boven