Bonusan Bacteri 8 senior 28 capsules

32.95

Beschikbaarheid: 2 op voorraad

Bonusan Bacteri 8 senior 28 capsules

Bonusan Bacteri 8 Senior biedt een uitgebalanceerde mix van 8 bacteriestammen, speciaal geformuleerd voor de ouder wordende mens. Het is bekend dat naarmate de leeftijd vordert de hoeveelheid en diversiteit aan bacteriën in het microbioom afneemt. De bacteriestammen in dit product zijn afgestemd op de bacteriën die van nature voorkomen in het oudere microbioom.

Uitgebalanceerde mix van 8 bacteriestammen, specifiek voor 65-plussers
Minimaal 5 miljard levensvatbare bacteriën, gegarandeerd tot het einde van de houdbaarheidstermijn
Makkelijk slikbare, vegetarische DRcaps® beschermen de bacteriën tegen maagzuur
Bonusan Bacteri 8 capsules bieden een uitgebalanceerde en brede mix van 8 bacteriestammen. De stammen zijn zorgvuldig geselecteerd op hun overlevingskracht in het spijsverteringskanaal. Dit zorgt ervoor dat een hoog percentage bacteriën de darm levend bereikt.
Bevat een uitgebalanceerde mix van 8 bacteriestammen
Minimaal 5 miljard levensvatbare bacteriën, gegarandeerd tot einde van de houdbaarheidstermijn
Makkelijk slikbare, vegetarische DRcaps® beschermen de bacteriën tegen maagzuur.

Waarom bacteriën?
Bacteriën zijn micro-organismen. Deze superkleine eencelligen leven overal om ons heen en bevinden zich ook op en in het lichaam. Bacteriën leven op de huid, in de mond, de neus, de urinewegen en de geslachtsorganen. De meeste bevinden zich in de darmen, dit wordt ook wel de darmflora of het microbioom genoemd. De mens en zijn bacteriën zijn wederzijds van elkaar afhankelijk.

Waarom zijn bacteriën nuttig? Bacteriën hebben lang niet altijd een goede naam omdat ze voor veel vervelende ziektes kunnen zorgen. Deze ziekmakende bacteriën worden ook wel pathogene bacteriën genoemd. Maar lang niet alle bacteriën zijn pathogeen of ziekmakend, er zijn ook bacteriën die wel gewenst en nuttig zijn. Op de barrièrelocaties van ons lichaam komen allerlei verschillende bacteriën voor. Het gaat erom een goede balans te houden tussen de verschillende bacteriestammen.

De voordelen van Bonusan Bacteri 8
Bonusan Bacteri 8 capsules bevat een uitgebalanceerde samenstelling van 8 bacteriestammen. De stammen komen allemaal van nature voor in het menselijke microbioom. Dit breedspectrum product is speciaal ontwikkeld voor volwassenen, waarbij de diversiteit van de stammen aansluit bij de diversiteit van de stammen in de darm. Wanneer er een nog breder spectrum aan bacteriestammen gewenst is vindt u in het Bacteri-assortiment ons ultieme expertproduct: de Bacteri 17 Expert Resilience.

Wat zit er in de Bonusan Bacteri 8 capsules? In de naam van onze bacterieproducten verwijst het getal naar het aantal stammen in het product. In de Bacteri 8 zitten dus 8 bacteriestammen, 3 soorten bifidobacteriën en 5 soorten lactobacillen (melkzuurbacteriën). Alle in de Bacteri 8 aanwezige stammen zijn mede geselecteerd op hun overlevingskracht in het spijsverteringskanaal. Dit zorgt ervoor dat een hoog percentage van de bacteriën de darm levend bereikt. De Bacteri 8 bevat bovendien gegarandeerd 5 miljard bacteriën per capsule, tot het einde van de houdbaarheidstermijn. Dat betekent dat bij de productie ruim gedoseerd is om aan het einde van de houdbaarheidstermijn voldoende levensvatbare bacteriën te kunnen garanderen.

Hoe dit supplement te gebruiken
Waarom Bonusan Bacteri 8 in capsulevorm? De speciale DRcaps® beschermen de inhoud van de capsules tot aan de darm, waar de bacteriën vrij komen. De kleine capsules kunnen makkelijk worden ingenomen. Mocht het toch gewenst zijn om het supplement op een andere manier in te nemen kan de capsule worden geopend en de inhoud vervolgens worden opgelost in water. Bacteri 8 is ook verkrijgbaar in sachets.

Het is aan te raden Bacteri 8 capsules staand in te nemen. Wanneer we staan bevinden de spieren van de maag zich in een zodanige stand dat de maagpassage het snelst gaat. Verder zal het grootste effect ervaren worden wanneer het Bacteri-supplement ingenomen wordt op een lege maag voor het slapengaan. Een ander goed innamemoment is een half uur voor het ontbijt of in combinatie met een koolhydraatrijke en vetarme maaltijd.

Hoge kwaliteit darmbacteriën
Aan de Bonusan Bacteri-producten worden geen onnodige hulpstoffen, andere vitamines of mineralen toegevoegd. Hierdoor kan een langere levensvatbaarheid van de bacteriën worden gegarandeerd en het rehydratievermogen van de aanwezige bacteriestammen worden bewaakt. De bacteriën worden geproduceerd en gedroogd onder gecontroleerde omstandigheden. Het drogen zorgt ervoor dat de bacteriën voor langere tijd houdbaar blijven, mits bij kamertemperatuur, in een droge omgeving en afgeschermd (capsules of sachets) bewaard. Bovendien bevatten Bonusan Bacteri-producten inuline en FOS. Deze vezels dienen als dragerstof voor de bacteriën.

Alle stammen in het breedspectrumproduct staan op de QPS-lijst (Qualified Presumption of Safety) en zijn dus in vele wetenschappelijke studies veilig bevonden en door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) goedgekeurd voor gebruik in levensmiddelen. Van alle toegevoegde stammen worden de stamnummers vermeld.

De hoeveelheid aanwezige bacteriën in een supplement wordt uitgedrukt met de afkorting KVE, dit staat voor: kolonievormende eenheden. De hoeveelheid KVE wordt aangeduid in honderden miljoenen tot miljarden en wordt vaak uitgedrukt als: 1 miljard KVE of 1×109 KVE. De KVE die op de Bonusan Bacteri-producten staan aangegeven kunnen bij productie tot aan het einde van de houdbaarheidsdatum worden gegarandeerd.

Geschikt voor het aanvullen van bacteriestammen bij volwassenen
Bonusan Bacteri 8 capsules bieden dankzij de brede samenstelling een kwalitatief product dat speciaal is ontwikkeld voor volwassen. De capsules beschermen de bacteriën tot aan de darm. Bonusan Bacteri 8 is geschikt voor:
– Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar met een in de basis volledig ontwikkeld microbioom
– Mensen met een vegetarische of veganistische levensstijl
– Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven

Voor kinderen jonger dan 12 hebben we Bonusan Bacteri 2 Infantis druppels en Bacteri 5 Infantis sachets ontwikkeld. Ontdek alles over het Bacteri-assortiment op bonusan.com/buikgevoel.
Meer informatie over dit product

Vanwege de wetgeving rondom supplementen mogen wij helaas geen (volledige) informatie verstrekken over dit product. Voor meer informatie verwijzen we u naar een kennisinstituut voor orthomoleculaire therapie.

Voor een goed advies van supplementen op uw persoonlijke situatie en eventueel medicijngebruik, adviseren we u een therapeut te raadplegen.

Specificaties
Bevat geen:gluten, lactose, soja, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.
Vorm:vegetarische DR
Doelgroep:VOLWASSEN MANNEN VOLWASSEN VROUWEN

Actieve ingrediënten
Samenstelling per capsule:

Mix van bacteriestammen: Lb. acidophilus LA1, Lb. casei BGP93, Lb. reuteri LR92, Lb. rhamnosus LR1, Lc. lactis SP38, Bb. bifidum SP9, Bb. breve BB03, Bb. longum SP545 x 10⁹ KVE
Fructo-oligosachariden (FOS)300 mg
Ingrediënten (aflopend)
Fructo-oligosachariden (FOS), mix van bacteriestammen, capsulewand (cellulose (HPMC), gellangom), inuline.

Gebruik
GebruikTenzij anders aanbevolen dagelijks 1 capsule ten minste een uur voor de maaltijd innemen. Aanbevolen dosering niet overschrijden.
WaarschuwingenHet kan voorkomen dat bij aanvang met een supplement met bacteriestammen of vezels gasvorming of krampen optreden. Hoewel dit misschien ongemakkelijk kan zijn is het volkomen normaal en betekent dit dat de bacteriën de darm levend hebben bereikt. Na een paar dagen tot een week past het lichaam zich aan en nemen deze verschijnselen af of verdwijnen. Het kan helpen de eerste week met een halve dosis te beginnen.
BewaaradviesDroog en bij kamertemperatuur bewaren.
Disclaimer
Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Scroll naar boven