Vitals Vitamine B12 1000 mcg 100 Zuigtabletten

16.10

Beschikbaarheid: 2 op voorraad

Vitals Vitamine B12 1000 mcg 100 Zuigtabletten

In dit product worden de biologisch actieve vormen van vitamine B12 gebruikt: methylcobalamine en adenosylcobalamine. Dit zijn de vormen zoals vitamine B12 in de voeding voorkomt en door het lichaam gebruikt wordt. Cyanocobalamine is een synthetische, niet lichaamseigen vorm die veel gebruikt wordt in (goedkopere) supplementen. Het voordeel van een supplement met de biologisch actieve vormen is dat de vitamine B12 direct beschikbaar is voor het lichaam en niet omgezet hoeft te worden.

NB bij een vermoedelijke vitamine B12 tekort moet eerst een goede diagnose worden gesteld om een opnamestoornis te kunnen uitsluiten. Dit kan door middel van bloedonderzoek, waarbij totaal B12 of B12 actief wordt gemeten. Bij een laag normale waarde moeten aanvullend methylmalonzuur en homocysteïne gemeten worden.

Vitamine B12 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en ondersteunt het energieniveau. B12 is tevens goed voor het homocysteïnemetabolisme, de vorming van rode bloedcellen en het celdelingsproces. De vitamine heeft daarnaast een positieve invloed op het immuunsysteem. Ten slotte draagt het bij aan de geestelijke veerkracht.

Samenstelling

Vitamine B12 2000 mcg
– waarvan methylcobalamine 500 mcg/1000 mcg
– waarvan adenosylcobalamine (dibencozide) 500mcg/1000 mcg

Hulpstoffen: Mannitol, xylitol, magnesiumstearaat, kersenaroma, citroenzuur.

Vrij van: Soja, lactose, gluten, conserveringsmiddelen en synthetische geur- en kleurstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten, en is vrij van GMO.

Gerelateerde producten

Scroll naar boven