Aanbieding!

Vitals Cholesterolformule Pro 60 tabletten

Oorspronkelijke prijs was: €49.50.Huidige prijs is: €39.60.

Beschikbaarheid: 3 op voorraad

Vitals Cholesterolformule Pro 60 tabletten

Meer informatie over Cholesterolformule Pro
Cholesterolformule Pro van Vitals bevat een selectie van drie bijzondere plantenextracten, waar veel onderzoek naar gedaan is. Twee daarvan zijn van mediterrane herkomst. Rond de Middellandse Zee schijnt de zon veelvuldig wat resulteert in een overvloedige oogst van onder meer citrusvruchten en olijven die rijk zijn aan belangrijke inhoudsstoffen (de zogenoemde polyfenolen, een grote groep plantaardige verbindingen met een overeenkomstige molecuulstructuur). Olijven en olijfolie staan alom bekend om hun gezonde eigenschappen. Zo bevatten olijven van nature een polyfenol met de naam hydroxytyrosol, dat de bloedvetten (zoals cholesterol) helpt beschermen tegen oxidatieve schade. Berberine is een inhoudsstof geëxtraheerd uit de plant Berberis aristata. Het zorgt voor een brede ondersteuning van de gezondheid van hart en bloedvaten, onder meer door bij te dragen aan het behoud van een normale cholesterolspiegel. En tot slot, maar daarom niet minder belangrijk, bevat Cholesterolformule Pro het ingrediënt BPF™, een uniek extract uit de peervormige citrusvrucht van de bergamotboom (Citrus bergamia).

Bloedlipiden
Bloedlipiden zijn de vetten die in het bloed vervoerd worden naar hun doelweefsels. Deze bestaan met name uit cholesterol en triglyceriden. De term ‘cholesterol’ is afkomstig van het Griekse cholè, wat ‘gal’ betekent, en stereos ‘vast’. Inderdaad is cholesterol een van de bouwstenen van gal, maar daarnaast is het uiterst belangrijk voor de opbouw van celmembranen, diverse hormonen en vitamine D. Triglyceriden spelen een rol bij de energieproductie in de cel en vormen een beschermende vetlaag rondom organen. Voor al deze bloedlipiden geldt dat de bloedspiegels strikt gereguleerd worden, zodat deze niet te hoog of te laag worden.

Vaak wordt gesproken van ‘goed’ en ‘slecht’ cholesterol. Dit verwijst echter niet naar cholesterol zelf (want dat heeft maar één vorm), maar naar het transportdeeltje (lipoproteïne) waarin cholesterol vervoerd wordt. Bloedlipiden zijn immers van zichzelf niet oplosbaar in een waterachtige substantie zoals bloed. Vandaar dat er een transportdeeltje nodig is om deze stoffen te kunnen vervoeren. De buitenkant van een lipoproteïne bestaat uit een schil van wateroplosbare eiwitten (apolipoproteïnen) en fosfolipiden. In het bolletje bevinden zich het cholesterol en de triglyceriden. De meest bekende lipoproteïnen zijn high-density lipoprotein (HDL)-cholesterol en low-density lipoprotein (LDL)-cholesterol. De vetstofwisseling is een uiterst complex onderwerp, maar simpel gesteld zou je kunnen zeggen dat LDL-cholesterol zorgt voor het transport van met name cholesterol van de lever naar de lichaamscellen en HDL-cholesterol voor het omgekeerde transport van cholesterol uit de lichaamscellen terug naar de lever. Het is voor een goede gezondheid belangrijk dat de spiegels van de diverse bloedlipiden binnen de normale niveaus blijven. Er kan op vele manieren gezorgd worden voor het behoud van een verantwoorde cholesterolspiegel. Een goede leefstijl is daarbij van groot belang, zoals voldoende bewegen en een gezonde en gevarieerde voeding. Een voedingssupplement kan hierbij een extra steun in de rug bieden.

Figuur 1: structuur van lipoproteïne

Berberine
De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor berberine. Deze inhoudsstof komt voor in diverse planten waaronder Berberis aristata, ook wel Indische berberis of boomkurkuma genoemd. De berberine in Cholesterolformule Pro wordt geïsoleerd uit de wortel van deze plant en in zeer zuivere vorm verwerkt in het product. Berberine zorgt voor een brede ondersteuning van de gezondheid. Het helpt bij de bloedsuikerregulatie, is goed voor de lever en ondersteunt het hart en de bloedvaten, mede door bij te dragen aan het behoud van een normale cholesterol- en triglyceridenspiegel. Berberine doet dit door het lichaam te helpen de normale synthese en afbraak van cholesterol en triglyceriden te reguleren. Daarnaast draagt het bij aan de uitscheiding van cholesterol via de gal. Er zijn veel humane studies die de effectiviteit van berberine op de bloedlipidenspiegels hebben aangetoond. Hieruit blijkt onder meer dat het voor een optimale werking van belang is om een preparaat met berberine minimaal drie maanden consequent te gebruiken.

Bergamot-extract
De bergamotboom (Citrus bergamia Risso & Poiteau) groeit met name in Calabrië, de Zuid-Italiaanse streek in het puntje van de laars. Uit de schil van de vrucht wordt bergamotolie gewonnen dat onder andere als kenmerkend aroma gebruikt wordt in de wereldberoemde Earl Grey-thee. De vrucht zelf bevat een uitzonderlijk hoog gehalte aan polyfenolen met een unieke samenstelling. Het bergamotextract met de merknaam BPF™ (Bergamot Polyphenolic Fraction®), dat met liefde gemaakt wordt door het Zuid-Italiaanse bedrijf H&AD, bestaat uit maar liefst 38% polyfenolen (neoeriocitrine, naringine, neohesperidine, melitidine, brutieridine). H&AD wordt gezien als een van de experts op het gebied van natuurlijke producten op basis van de bergamotvrucht. BPF™ wordt door hen geproduceerd volgens een speciaal ontwikkelde en gepatenteerde extractiemethode. Bergamotextract vormt een mooie aanvulling op de andere polyfenolen (berberine en hydroxytyrosol) in Cholesterolformule Pro.

Hydroxytyrosol (Olijfextract)
Hydroxytyrosol is een van de belangrijkste inhoudsstoffen in olijven. Het wordt gevormd uit voorloperstof oleuropeïne, die naarmate de olijven rijpen meer en meer wordt omgezet in hydroxytyrosol. Deze polyfenol staat bekend als een van de krachtigste plantaardige antioxidanten ter bescherming van de bloedlipiden. Het is zelfs al in zeer lage doseringen werkzaam. Vooral LDL-cholesterol is gevoelig voor oxidatie en om de functie van deze lipoproteïne normaal te houden is het van essentieel belang dat het deeltje beschermd wordt tegen oxidatieve schade. Vanwege deze werking is hydroxytyrosol bij uitstek geschikt als onderdeel van deze formule die op meerdere manieren bijdraagt aan het behoud van normale bloedlipiden. Het olijfextract Hytolive® van producent Genosa bevat een hoog gehalte hydroxytyrosol en wordt op natuurlijke manier vervaardigd uit olijven die gekweekt worden in Spanje, ’s werelds grootste producent van olijven en olijfolie.

(Voorlopig) toegestane gezondheidsclaims:

berberine ondersteunt het behoud van een normaal cholesterol- en triglyceridengehalte*
berberine is goed voor hart en bloedvaten*
berberine helpt bij de bloedsuikerregulatie*
berberine is goed voor de lever*
olijfoliefenolen dragen bij tot de bescherming van bloedlipiden tegen oxidatieve schade**
*Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie. Kijk voor meer informatie op www.vitals.nl.

** Het gunstige effect wordt verkregen bij inname van ten minste 5 mg hydroxytyrosol (zoals uit 20 g hoogwaardige olijfolie).

Samenstelling per tablet:

Berberine (-HCl) 500 mg
Bergamotextract
(BPF™, 38% Bergamot Polyphenolic Fraction®)

500 mg
Olijfextract (Hytolive®) 50 mg
Waarvan:
Hydroxytyrosol 5 mg
Samenstelling per twee tabletten:

Berberine (-HCl) 1000 mg
Bergamotextract
(BPF™, 38% Bergamot Polyphenolic Fraction®)

1000 mg
Olijfextract (Hytolive®) 100 mg
Waarvan:
Hydroxytyrosol 10mg
BPF™ en Bergamot Polyphenolic Fraction® zijn geregistreerde handelsmerken van H&AD S.r.l.

Hytolive® is een geregistreerd handelsmerk van Genosa.

Ingrediënten:
Berberinehydrochloride (berberine geëxtraheerd uit Berberis aristata, wortel), bergamotextract (Citrus bergamia Risso & Poiteau, vrucht), vulstof (microkristallijne cellulose [cellulosegel]), olijfextract (Olea europaea, vrucht), antiklontermiddelen (magnesiumzouten van vetzuren, siliciumdioxide), glansmiddelen (hydroxypropylmethylcellulose, glycerol, hydroxypropylcellulose).

Let op:
Raadpleeg bij medicijngebruik eerst een arts of therapeut alvorens dit product te gebruiken. Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding.

Gebruik:
1-2 keer per dag 1 tablet bij een maaltijd met water innemen. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

tablet

Scroll naar boven