Vitakruid Q10 Ubiquinol 100 mg 60 vegan capsules

46.50

Beschikbaarheid: 2 op voorraad

SKU: 230224 Categorie: Tags , ,

Vitakruid Q10 Ubiquinol 100 mg 60 vegan capsules

Q10 Ubiquinol 100 mg
Beschrijving
Belangrijk voor ouderen met verminderde Q10-aanmaak
Q10 is een co-enzym dat in alle cellen van ons lichaam terug te vinden is. De stof is vetoplosbaar, een antioxidant en heeft een chemische structuur die lijkt op die van een vitamine. Je vindt de grootste hoeveelheden in de spieren die de meeste energie verbruiken, zoals het hart.

In principe maakt het lichaam zelf Q10 aan en een klein deel halen we uit onze voeding. Je vindt het stofje onder andere in vette vis, orgaanvlees en volle granen. In sommige gevallen hebben mensen echter geen toereikende Q10-niveaus, en het neemt met het vorderen van de leeftijd ook flink af. Vanaf de leeftijd van 40 jaar is de aanmaak al aanzienlijk lager dan tijdens de piek rond de 20 jaar. Om deze reden kan suppletie met Q10 Ubiquinol 100 mg een toevoeging zijn om ontoereikende Q10-niveaus aan te vullen.

De natuurlijke vorm Q10 ubiquinol
Q10 komt voor in twee vormen. Ubiquinol is de gereduceerde, biologisch actieve vorm en ubiquinon is zijn inactieve, geoxideerde tegenhanger. Het lichaam is in staat om ubiquinon om te zetten naar ubiquinol, maar dit proces verloopt niet altijd even voorspoedig. Voor een optimale activiteit binnen het lichaam is ubiquinol dus een vereiste. Daarnaast onderschrijven verschillende onderzoeken dat het lichaam ubiquinol vele malen beter opneemt dan ubiquinon (zie de afbeelding hieronder). Daarom vind je in onze supplementen uitsluitend de bioactieve vorm ubiquinol!

Ubiquinol vs Ubiquinon
Van het wereldwijd bekende Kaneka
Een nadeel van ubiquinol is dat de substantie vaak onstabiel is en onderhevig aan oxidatie. De ontwikkelaar Kaneka heeft hier na tien jaar intensief onderzoek echter een oplossing voor gevonden. Deze meermaals in de prijzen gevallen nutriëntontwikkelaar garandeert voor hun ubiquinol een constante kwaliteit, stabiliteit en veiligheid. Hierdoor is de Kaneka Ubiquinol QH™ de eerste en enige ubiquinol ter wereld die is goedgekeurd als voedingsstof.

Award winnend Kaneka®
Hier bovenop komt dat Kaneka® twee awards heeft gewonnen in 2019. In juni won het gepatenteerde nutriënt de Technology Award en in augustus 2019 de Bioindustry Award.

Een goede prijs/kwaliteitverhouding
De meeste supplementen met Q10 bevatten het inactieve, geoxideerde ubiquinon. Deze variant neemt vijf keer minder goed op dan het actieve ubiquinol. Om deze reden is de productie van ubiquinon ook veel goedkoper dan de ontwikkeling van het hoogwaardige ubiquinol. Maar een regulier ubiquinon supplement is niet vijf keer goedkoper dan onze Q10 Ubiquinol 100 mg. We waarborgen dus een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

Hoge dosering van 100 mg per capsule
We hechten niet alleen veel waarde aan de kwaliteit van het nutriënt, ook de dosering staat bij ons hoog in het vaandel. Zo kiezen we voor een hoge dosering van de werkzame stoffen voor het beste effect in het lichaam. Om deze reden bevat ons product maar liefst 100 mg van het actieve, biologisch beschikbare Q10 ubiquinol. Daarnaast heb je aan 1 capsule per dag al genoeg!

Dosering
Neem 1 capsule per dag. Bij voorkeur bij de maaltijd. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Ingrediënten: arabische gom, Ubiquinol (Kaneka QH™) (soja), HPMC (capsule), brandnetelblad (urtica), dextrine, zonnebloemolie (oleum helianthus), Vitamine C (ascorbinezuur).

Bevat geen: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Samenstelling per dosering (1 vegan capsule) RI*
Q10 Ubiquinol (Kaneka®) 100 mg **
* Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld
Formaat
Gratis advies op maat
Vraag gratis advies op maat aan van onze orthomoleculair therapeuten of doe de vitaminetest!

Veiligheid
Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden. Droog, donker en op kamertemperatuur bewaren (15 – 25 °C).

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Scroll naar boven