Vitakruid Visolie Forte 1000 mg 180 softgels

43.25

Beschikbaarheid: 1 op voorraad

SKU: 2207013 Categorieën: , , , Tags , , ,

Vitakruid Visolie Forte 1000 mg 180 softgels

DHA en EPA kennen legio gezondheidsbevorderende effecten
De Visolie Forte van Vitakruid is een hoogwaardig voedingssupplement dat de omega-3 broertjes, EPA (Eicosapentaeenzuur) en DHA (Docosahexaeenzuur) bevat. Twee hoog meervoudig onverzadigde vetzuren met talloze gezondheidsbevorderende effecten. Zo zorgen de hoogwaardige omega-3 vetzuren voor het hart*. Daarnaast spelen de aan visweefsel onttrokken vetzuren een rol in de hartfunctie, bloeddruk, en triglyceridespiegel*. Bovendien draagt de inname van DHA door de moeder bij tot een goede ontwikkeling van de ogen van de foetus en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen*.

Hoge dosering DHA 250 mg en EPA 350 mg
De Visolie Forte van Vitakruid bevat 1000 mg visolieconcentraat per capsule, waarvan 350 mg EPA en 250 mg DHA. Een formulering die de dagelijkse minimale aanbevolen hoeveelheden volgens verschillende landen ruimschoots haalt.

Toevoeging van vitamine E voor oxidatieve protectie
Vitamine E levert niet alleen een bijdrage aan de bescherming van onze lichaamscellen tegen oxidatie, ook de vetzuren aanwezig in deze capsule beschermt deze anti-oxidant.* Dit resulteert in een optimale opname en effectiviteit van de omega’s. Daarnaast zorgt de toevoeging van vitamine E aan een visolie capsule voor een verlengde houdbaarheid.

Vitamine E in de meest biologisch beschikbare vorm d-alfa-tocoferol
Daarnaast is aan dit omega-3 supplement vitamine E in de biologisch actieve vorm d-alfa-tocoferol toegevoegd. Sommige supplementen bevatten DL-alfatocoferol, de D staat dan voor rechtshandig, de L voor linkshandig. Ons lichaam is alleen gebaat bij de rechtshandige D-vorm. DL-alfatocoferol is een synthetische vorm van vitamine E en bevat maar voor 50% uit het werkzame D-alfatocoferol. DL-alfatocoferol is dus maar half zo effectief binnen het lichaam als E vitamine in de vorm D-alfatocoferol.

Stabiel, zuiver en verkregen uit koude extractie
Naast de hoge dosering van de actieve ingrediënten zijn er bij de Visolie Forte van Vitakruid nog enkele andere speerpunten waarmee ons product zich onderscheidt. Bij omega-3 vetzuren uit visolie is het namelijk van fundamenteel belang dat het product zuiver blijft, een laag oxidatieniveau behoudt gedurende de hele houdbaarheidstermijn en extractie geschied zonder verhitting. Daarom kijken wij er bij elke productiebatch op toe dat er een zogenoemd certificate of analysis wordt afgegeven. Alleen op deze manier kunnen we garanderen dat elk potje Visolie Forte dat bij ons de deur uitgaat zuiver, vrij van oxidatie en op de juiste manier gewonnen is.

Extra informatie voor professionals
Lage Omega-3 consumptie
Gehaktballen, aardappelen, een goed belegde boterham met kaas en op zijn tijd misschien een appeltje, een typisch Hollands dieet. Met de vraag of je daarnaast wel twee keer per week ongefrituurde vette vis eet, krijg je in ons nuchtere polderlandje menig wenkbrauw omhoog. Zorgwekkend eigenlijk, want de omega-3’s waar vette vissen bol van staan zijn zo ontzettend belangrijk voor onze gezondheid.

Ook de gezondheidsraad schaart zich achter deze gedachte. In hun Richtlijnen goede voedinguit 2015 beschrijven ze dat onze gezondheid gebaat is bij wekelijkse visconsumptie. Met name de lange keten omega-3 vetzuren DHA en EPA zijn van essentieel belang voor ons welzijn. Een frequenter bezoek aan de visboer zou, volgens de gezondheidsraad, dan weer als keerzijde hebben dat onze haring, zalm en makreel opgehoopte gifstoffen kunnen bevatten. Bovendien gaan er bij de verhitting van vis veel van de omega’s verloren.

Overigens slaat Nederland bovenstaand advies massaal in de wind. Onze inname van DHA en EPA is ronduit slecht. De gemiddelde vrouw komt aan een dagelijkse DHA consumptie van 58 mg per dag, tegenover 50 mg EPA. Mannen scoren vergelijkbaar, 54 mg DHA in verhouding tot 59 mg EPA. Wat een adequate EPA en DHA nuttiging is? Dat is afhankelijk van de omega-6 vetzuurconsumptie die daar tegenover staat.

Verhouding Omega-3 & Omega-6
De tegenhanger van omega-3 is omega-6. Dit zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die we voornamelijk aantreffen in plantaardige oliën. Linolzuur is hiervan de bekendste, en dit essentiële vetzuur krijgen we, in tegenstelling tot omega-3, juist in overmaat binnen via onze soja-, mais- en zonnebloemolie. Bovendien besmeren we onze boterham met halvarine of margarine en bakken we onze gehaktbal het liefst in bak- en braadvetten.

In essentie zijn deze DHA en EPA tegenhangers helemaal niet slecht voor onze gezondheid, goed zelfs. De verstoorde verhouding met omega-3 is de boosdoener. Om nadelige effecten te voorkomen zouden onze weefsels voor 40% uit omega-6 moeten bestaan, tegenover 60% omega-3 (Hibbeln et al., 2006). Hiervoor zou ons dieet een verhouding van 2:1 moeten hebben, dus twee derde omega-6 in verhouding tot een derde omega-3, een utopie binnen de Hollandse keuken. In een gemiddeld polderdieet ligt de verhouding zelfs rond de 20:1! En dat is dus hoogst ongezond (Zárate et al., 2017).

Ter illustratie, om de ideale verhouding te bereiken zouden we onze gemiddelde linolzuurinname moeten halveren en de EPA/DHA consumptie moeten opschroeven naar 750 mg dagelijks (Hibbeln et al., 2006). Verlagen we de omega-6 in ons dieet niet, dan zouden we voor een ideale verhouding uitkomen op een EPA/DHA inname van ongeveer 1950 mg. Een onmogelijke opgave, zeker omdat onze vis vaak veel gifstoffen bevat. Een goed omega-3 supplement is dus iedereen aan te raden!

Visolie Forte
De Visolie Forte van Vitakruid is een hoogwaardig voedingssupplement dat de omega-3 broertjes, EPA (Eicosapentaeenzuur) en DHA (Docosahexaeenzuur) bevat. Twee hoog meervoudig onverzadigde vetzuren met talloze gezondheidsbevorderende effecten. Zo zorgen de hoogwaardige omega-3 vetzuren voor het behoud van een gezonde hersenfunctie (Dyall, 2015). Daarnaast spelen de aan visweefsel onttrokken vetzuren een rol in de oogfunctie, hartfunctie, bloedcirculatie, bloeddruk, vetmetabolisatie, aderfunctie en de triglyceridespiegel (o.a. Colussi et al., 2017; Dyall, 2015; Sun et al., 2017). Bovendien zouden kinderen extra profiteren van suppletie met deze geheugen lipiden. Tijdens de vroege levensjaren bieden omega-3 vetzuren namelijk ondersteuning voor de cognitie en leerfunctie (Shulkin et al., 2016).

De antioxidant vitamine E beschermt niet alleen onze lichaamsvetten tegen oxidatie, maar ook de vetzuren aanwezig in deze capsule (Niki, 2014). Dit resulteert in een optimale opname en effectiviteit van de omega’s (Saboori, 2016). Daarnaast zorgt de toevoeging van vitamine E aan een visolie capsule voor een verlengde houdbaarheid.

Dosering
Neem 1 tot 2 capsules per dag. Neem niet meer dan 5 capsules per dag. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Ingrediënten: Visolie (vis), zachte capsule (gelatine (vis), glycerine, water), vitamine E (anti-oxidant).

Bevat geen: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Samenstelling per dosering (1 softgel capsule) RI*
Visolieconcentraat (35% EPA, 25% DHA) 1000 mg **
EPA (omega-3) 350 mg **
DHA (omega-3) 250 mg **
Vitamine E (D-alfa-tocoferol) 5 mg 42%
* Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld
Formaat

Scroll naar boven