Vitakruid MCT olie C8 500ml

24.60

Beschikbaarheid: 6 op voorraad

Vitakruid MCT olie C8 500ml

MCT Olie uit 100% zuivere kokosolie

 • C8 MCT Olie (caprylzuur) voor snelle energieomzetting
 • 100% natuurlijke kokosolie zonder toegevoegde palmolie
 • Geëxtraheerd uit non-GMO en duurzame kokosnoten

Productbeschrijving

C8 MCT Olie voor snelle energieomzetting

MCT (Medium Chain Triglycerides) zijn middellange-keten vetzuren die ons lichaam direct omzet naar energie. Ze worden, in tegenstelling tot langere ketens, aan het begin van het darmstelsel al opgenomen. Hierdoor hoeft de lever zich minimaal in te spannen om de vetzuren om te zetten. Bovendien slaat ons lichaam MCT nauwelijks op als vet.

MCT Olie - Vetzuren uit voeding

MCT type C8 is beste vorm van MCT

Er bestaan vier types van MCT:

 • C6 (capronzuur): snelst opgenomen in het lichaam en meest zeldzame vorm in MCT olie.
 • C8 (caprylzuur): meest efficiënte vetzuur na C6.
 • C10 (caprinezuur): iets langzamere opname dan C8, maar heeft gelijksoortig effect in het lichaam.
 • C12 (laurinezuur): langer omzettingsproces door langere vetzuurketen en daarom minder geschikt als energievoorziening.

C8 verteert het makkelijkst tot energie

C8 zien we als het meest efficiënte vetzuur vanwege de lengte en gemakkelijke vertering tot energie. C10 neemt het lichaam iets minder snel op vergeleken met C8. Waar vroeger verzadigde vetzuren vooral een negatief karakter hadden, valt MCT olie onder de gezonde verzadigde vetzuren.

Geëxtraheerd van non-GMO en duurzame kokosnoten

Onze MCT olie is geëxtraheerd van non-GMO kokosnoten en afkomstig uit Zuidoost Azië en Zuid-Amerika. Men wint de olie uit koude persing en hierdoor hoeft het niet gehydrogeneerd te worden. Hydrogenering is een chemisch proces waarbij de consistentie van het vet wijzigt naar geharde vorm. Hierbij kunnen transvetzuren ontstaan. Door koude persing is MCT olie C8 is dus 100% transvetvrij!

Onze MCT olie is daarnaast niet ontgeurd waardoor alle goede eigenschappen zijn behouden. Hiervoor zijn alleen de allerbeste kokosnoten geselecteerd. Bij ontgeurde kokosolie is men daarentegen minder kritisch omdat deze nog door een ontgeuringsproces gaat wat de olie goedkoper en van mindere kwaliteit maakt.

Palmolievrij

MCT vetzuren vinden we voornamelijk in kokosolie en palmolie. Hoewel in beide vormen MCT’s te vinden zijn, zijn er wel verschillen. Palmolie is door de levensmiddelenindustrie omarmd als goedkoop ingrediënt voor allerlei bewerkte producten. Ook in goedkopere MCT olie’s vind je soms een mengsel van deze twee soorten olie. Onze MCT olie is op basis van uitsluitend kokosolie.

Duurzaam productieproces Witarix® MCT olie

Bij productontwikkeling staat duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst. Onze MCT olie is 100% uit duurzame kokosolie (Witarix®). Het vegan product is, naast een kosher en Halal certificering, Ecocert-approved:

 • Milieuvriendelijke productie- en verwerkingsprocessen waarbij men rekening houdt met de menselijke gezondheid
 • Verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen
 • Respect voor biodiversiteit
 • Recyclebare verpakking
 • Ingrediënten hebben een natuurlijke oorsprong
 • Geen gebruik van genetische modificatie

MCT olie veilig in glas

De MCT olie is direct na de eerste koude persing verpakt in glas, het enige verpakkingsmateriaal dat de FDA (Food and Drug Administration) als veilig beschouwd. Dit geldt voornamelijk voor producten (zoals olie) die kunnen reageren op hun verpakking. Plastic bevat vaak weekmakers zoals ftalaten die zorgen dat het plastic soepel en buigzaam is. Afhankelijk van het soort plastic kunnen bepaalde weekmakers in kleine hoeveelheden lekken.

Minder oxidatie door glas

De glazen verpakking beschermt de olie daarnaast tegen invloeden van buitenaf die oxidatie veroorzaken. Dit maakt dat olie vaak in een wat donkerdere (glazen) fles verpakt zit, zodat de olie zo min mogelijk bloot wordt gesteld aan licht en zuurstof.

MCT olie of poeder?

MCT is te verkrijgen in olie- of poedervorm. De meeste onderzoeken naar de positieve effecten van MCT olie zijn gedaan met MCT olie. Het belangrijkste is de kwaliteit van het product dat je kiest. MCT poeders van lage kwaliteit bevatten vaak toegevoegde vulstoffen en hebben daardoor een verminderde werking. MCT olie is, vergeleken met MCT poeder, het meest zuiver.

Waar kan ik MCT Olie voor gebruiken?

Je kunt MCT olie op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je het toevoegen aan een (bulletproof) koffie, smoothie of je mengt door je havermout in de ochtend. We adviseren de MCT olie tot maximaal 175 graden te verhitten. Het product is daarom minder geschikt om in te bakken.

MCT Olie

 

Scroll naar boven