Vitakruid Biotine 2500 mcg 90 vegan capsules

18.90

Beschikbaarheid: 3 op voorraad

Vitakruid Biotine 2500 mcg 90 vegan capsules

Biotine uit voeding

Voedingssupplementen dienen altijd als aanvulling op een gezond voedingspatroon. Biotine komt van nature voor in verschillende voedingsmiddelen. Lever, eieren en pinda’s bevatten grote hoeveelheden van deze voedingsstof. Andere goede bronnen zijn noten, pitten, zaden, avocado’s, champignons, zoete aardappelen, spinazie en volkoren granen.

Biotine ondersteunt het energieniveau*

Biotine is een wateroplosbare vitamine en staat ook wel bekend als vitamine B8. Daarnaast wordt het nutriënt ook wel ‘vitamine H’ genoemd vanwege de associatie met huid en haar. Net zoals vele andere B-vitamine is biotine betrokken bij het vrijmaken van energie uit voedingsmiddelen.*

D-biotine, de efficiënte en effectieve vorm van biotine

Biotine bestaat uit twee chemische verbindingen die elkaars spiegelbeeld zijn, namelijk D-biotine en L-biotine.

D-biotine is de natuurlijke en biologisch actieve vorm van biotine. Deze vorm komt het meest voor in voedingsmiddelen en wordt het efficiëntst gebruikt door het lichaam. D-biotine heeft een hoge biologische beschikbaarheid, wat betekent dat het gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen en gebruikt.

Hoewel L-biotine dezelfde chemische formule heeft als D-biotine, wordt het niet op dezelfde manier gebruikt of geabsorbeerd door het lichaam. L-biotine moet namelijk nog verschillende omzettingsprocessen doorgaan voordat het actief kan worden gebruikt in het lichaam.

Voor de verzorging van huid, haar en nagels

Biotine speelt een belangrijke rol in het behoud van een mooi, stralend uiterlijk. Het nutriënt levert namelijk een bijdrage in het gezond houden van de huid, waardoor deze gehydrateerd, stevig en elastisch blijft.* Daarnaast draagt biotine bij aan de normale haargroei, wat resulteert in stevig, glanzend en volumineus haar.* Ook mooie, sterke nagels zijn gebaat bij deze vitamine.

Biotine onderdeel van de puzzel

Alhoewel biotine verschillende beauty toepassingen heeft, zijn we van mening dat een complex van meerdere nutriënten beter is voor de ondersteuning van huid, haar en nagels. Een goede keuze is BeautyComplex, een formule met maar liefst 9 voedingsstoffen die gezamenlijk bijdragen aan een mooi uiterlijk.

Goed voor de ‘interne huid’*

Biotine is niet alleen van belang voor onze externe huid. De voedingsstof is ook betrokken bij het behoud van de normale structuur en functie van de slijmvliezen, oftewel onze interne huid.*

Onderzoek ondersteunt 2500 mcg biotine

Biotine 2500 bevat een krachtige dosis van 2500 mcg biotine die gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. Meerdere studies hebben aangetoond dat een dagelijkse dosis van 2500 mcg biotine of meer effectief is gebleken in het behoud van de schoonheid van de huid, haren en nagels.

Van belang voor het zenuwstelsel*

Vergeet biotine ook niet bij de geestelijk inspanning!* De vitamine speelt een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen en heeft daarmee een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.* Daarnaast draagt biotine bij aan de hersenfuncties betrokken bij de concentratie, het leervermogen en het functioneren van het geheugen.*

Scroll naar boven