Vitals Collageen VS 250 gram

33.20

Beschikbaarheid: 1 op voorraad

SKU: 240322 Categorieën: , , , Tags , , , ,

Vitals Collageen VS 250 gram

MET VERISOL®, GEOPTIMALISEERDE BIOACTIVE COLLAGEN PEPTIDES IN POEDERVORM

  • collageenpeptiden voor een mooie huid, haar en nagels
  • al werkzaam vanaf 2,5 gram per dag
  • met een prettige, neutrale smaak
  • werkzaamheid onderzocht in meerdere humane studies

Meer informatie over Collageen-VS voor huid, haar en nagels

Collageen-VS van Vitals bevat een zuivere vorm van bioactieve collageenpeptiden met de merknaam VERISOL®, die een positieve invloed hebben op huid, haren en nagels. Collageenpeptiden bestaan uit korte eiwitketens met een specifieke vorm en samenstelling die vervaardigd worden door het in kleinere stukjes knippen van natuurlijk collageeneiwit. De collageenpeptiden in Collageen-VS worden geproduceerd door het Duitse bedrijf Gelita, dat jarenlange ervaring heeft met het vervaardigen van allerlei typen producten op basis van collageeneiwit. Hun gepatenteerde productieproces zorgt voor collageenpeptiden die vanwege hun specifieke vorm en molecuulgewicht een optimale biologische beschikbaarheid hebben. VERISOL® is een van de meest gebruikte collageenpoeders voor cosmetische doeleinden. Met meer humaan onderzoek dan andere collageenpoeders op de markt, een prettige, neutrale smaak en een aangetoonde werkzaamheid al vanaf 2,5 gram, is Collageen-VS een uitstekende keuze om van binnenuit bij te dragen aan een natuurlijke schoonheid.

Invloed van voeding en leefstijl op de huid
Een stralende en gladde huid, dik en glanzend haar en sterke nagels zijn kenmerken die geassocieerd worden met jeugdigheid en gezondheid. Ouder worden, mits in goede gezondheid, kan voordelen bieden, omdat je onderweg een grote hoeveelheid kennis en levenservaring hebt opgedaan. Maar minder gewenste zaken, zoals het ontstaan van rimpels en dunner worden van het haar, horen er helaas ook bij. Het hebben van een gezonde leefstijl kan echter wel bijdragen om de uiterlijke veranderingen, die inherent zijn aan het ouder worden, wat te verzachten.

Je kunt zelf dus veel doen om je huid, haar en nagels te helpen zo mooi mogelijk te blijven. Het is inmiddels duidelijk aangetoond dat, naast hormonale invloeden en genetische factoren die minder goed beïnvloedbaar zijn, ook externe factoren van grote invloed zijn op de veroudering van met name onze huid. De grootste boosdoener bij huidveroudering is zonder twijfel zonlicht (uv-straling), vandaar dat het beschermen van de huid tegen overmatige blootstelling hieraan zeer aan te raden is. Andere leefstijlfactoren, zoals een gezonde gevarieerde voeding (die onder andere arm is aan snelle suikers), voldoende lichaamsbeweging, lang genoeg slapen, regelmatig water drinken, niet roken en geen of zeer beperkt gebruik van alcohol, hebben ook een positieve invloed op hoe onze huid eruitziet. ‘Lekker in je vel zitten’ is natuurlijk eveneens een belangrijke factor die kan bijdragen aan hoe goed je je voelt en hoe stralend je eruitziet.

Wat betreft huidveroudering is er veel onderzoek gedaan naar specifieke nutriënten die dit proces op een gunstige manier kunnen beïnvloeden. Een van de best onderzochte en meest gebruikte nutriënten zijn collageenpeptiden. Meerdere humane studies onderbouwen gunstige effecten van het gebruik van collageenpeptiden, zoals verminderde zichtbaarheid van rimpels, verbeterde huidelasticiteit, een betere haarstructuur, dikker haar en mooiere nagels. Dagelijks gebruik van collageenpeptiden kan dus een goede aanvulling zijn op een gezonde leefstijl voor het behoud van een mooie huid, haar en nagels.

Wat is collageen?
De naam collageen is een samenstelling van het Griekse woord κόλλα (kólla) dat ‘lijm’ betekent, en het achtervoegsel -γέν (-gen) dat ‘producerend’ betekent. Collageenvezels zijn dan ook de belangrijkste eiwitten in het lichaam die zorgen voor structuur, stevigheid, onderlinge samenhang en elasticiteit. Steunweefsels zoals kraakbeen, bloedvaten en botten bevatten collageen, maar ook de huid. Tegenwoordig zijn er maar liefst 28 verschillende typen collageen bekend. Collageen type I is echter verreweg de meest voorkomende vorm in het menselijk lichaam (meer dan 90%). Dit is dan ook de belangrijkste vorm in de huid. Kraakbeen bestaat daarentegen voornamelijk uit type II.

Alle vormen van collageen hebben een gemeenschappelijke bouw. Collageenvezels zijn opgebouwd uit bundels van zogenoemde collageenfibrillen, die op hun beurt weer zijn opgebouwd uit strengen van collageenmoleculen (zie afbeelding). Deze moleculen bestaan uit drie aminozuurketens die volgens een speciale drievoudige spiraalstructuur zijn gerangschikt. Kenmerkend voor de aminozuurketens in collageen is dat ze rijk zijn aan de aminozuren proline, hydroxyproline en glycine. Omdat glycine het kleinste aminozuur is, zorgt dit ervoor dat de drie ketens in de spiraal dicht tegen elkaar aan kunnen liggen zodat het collageen zeer goed bestand wordt tegen allerlei vormen van belasting.

In het lichaam wordt collageen hoofdzakelijk aangemaakt door bindweefselcellen (fibroblasten). Vitamine C is een noodzakelijke cofactor voor enzymen die betrokken zijn bij de aanmaak van collageen. Naarmate we ouder worden, lukt het steeds minder goed om voldoende collageen aan te maken, wat onder meer zichtbaar wordt als verminderde elasticiteit van de huid en rimpelvorming.

CollageenFiguur 1: Collageenvezels zijn opgebouwd uit bundels van collageenfibrillen, die op hun beurt weer zijn opgebouwd uit strengen van collageenmoleculen.

Werking van collageenpeptiden
Collageen voor toepassing in voedingssupplementen is altijd van dierlijke oorsprong, aangezien collageen van nature niet voorkomt in planten. Voor Collageen-VS wordt als basis rundercollageen gebruikt. Door middel van hydrolyse (een processtap waarbij gebruik wordt gemaakt van water en enzymen, net als in onze spijsvertering) worden de lange eiwitketens in collageen geknipt tot kortere eiwitketens, collageenpeptiden genaamd.

De gunstige effecten van collageenpeptiden op de huid berusten waarschijnlijk deels op het binden van deze peptideketens aan specifieke receptoren op de bindweefselcellen. Door binding aan deze receptoren wordt de aanmaak van nieuw collageen in deze cellen gestimuleerd. Niet alle collageenpeptiden uit een supplement worden echter in zijn geheel opgenomen vanuit de darm. De peptiden die onder invloed van spijsverteringsenzymen verder opgeknipt zijn in losse aminozuren, fungeren als bouwstenen die deze bindweefselcellen kunnen gebruiken voor de vorming van nieuw collageeneiwit. Er is minder bekend over op welke manier collageenpeptiden bijdragen aan sterkere nagels en dikker haar. Haar en nagels bestaan immers uit keratine, een eiwit dat rijk is aan het zwavelhoudende aminozuur cysteïne, en niet zozeer uit collageen. Toch wijzen meerdere humane studies uit dat ook de groei van haar en nagels positief beïnvloed wordt door gebruik van collageenpeptiden.

Om een effectieve binding aan receptoren in bindweefselcellen tot stand te brengen, zijn er aanwijzingen dat de samenstelling en vorm van de collageenpeptiden in een product hier een belangrijke rol bij spelen. Aspecten hierbij zijn onder meer het molecuulgewicht (niet te licht, niet te zwaar), de ruimtelijke structuur en de aminozuursamenstelling. Bij de vervaardiging van VERISOL® collageenpeptiden, middels een door de Duitse producent Gelita ontwikkeld en gepatenteerd productieproces, ontstaan collageenpeptiden die de gewenste eigenschappen hebben voor een optimale werkzaamheid. Vandaar dat collageenpeptiden van Gelita ook wel worden aangeduid als Bioactive Collagen Peptides. Een ander groot voordeel is dat dit productieproces zorgt voor een neutrale smaak waardoor het collageenpoeder met allerlei soorten vloeistoffen gemengd kan worden en prettig is voor dagelijks gebruik. Collageen-VS is een puur product, zonder toevoeging van smaak- of zoetstoffen.

Tot slot is de wetenschappelijke onderbouwing van de werkzaamheid van een product met collageenpeptiden vanzelfsprekend ook van groot belang. De effectiviteit van VERISOL® Bioactive Collagen Peptides is onderbouwd met maar liefst zes humane studies, meer dan de meeste andere aanbieders op de markt.

Collageenproducten van Vitals
Naast Collageen-VS heeft Vitals een ander collageenproduct in het assortiment, namelijk Collageenformule Pro. Op het eerste gezicht zijn het soortgelijke producten, maar er zit wel degelijk een belangrijk verschil tussen. In dit artikel leggen wij uit wat het onderscheid tussen beide producten is.

Toegestane beauty claims:

  • Verisol collageenpeptiden kunnen de zichtbaarheid van rimpels verminderen
  • Verisol collageenpeptiden kunnen de huidelasticiteit verbeteren
  • Verisol collageenpeptiden dragen bij aan een verbeterde haarstructuur en dikker haar
  • Verisol collageenpeptiden dragen bij aan mooiere nagels
Samenstelling per maatschep (2,5 gram):
Gehydrolyseerd rundercollageen (VERISOL® Bioactive Collagen Peptides) 2500 mg

VERISOL® is een geregistreerd handelsmerk van GELITA AG.

Voedingswaarde

 per 100 g:

Per 2,5 gram (1 maatschep):
Energie 1530 kJ/360 kcal 38 kJ/9 kcal
Vetten 0 g 0 g
Waarvan:
  verzadigde vetzuren 0 g 0 g
  onverzadigde vetzuren 0 g 0 g
Koolhydraten 0 g 0 g
Waarvan suikers** 0 g 0 g
Vezels 0 g 0 g
Eiwitten 90 g 2,25 g
Zout 0,5 g 0,01 g

Ingrediënten:
Gehydrolyseerd rundercollageen.

Gebruik:
1 maatschep (2,5 gram) per dag mengen met ca. 200 ml water of een andere (koude of warme) vloeistof, of door een smoothie. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Scroll naar boven