Jarrow Formulas S-Acetyl L-Glutathione 100mg, 60 tabletten

35.95

Uitverkocht

Stuur mij een e-mail wanneer dit product weer op voorraad is.

Jarrow Formulas S-Acetyl L-Glutathione 100mg, 60 tabletten

Uit preklinisch onderzoek blijkt dat S-Acetyl-L-glutathione stabieler is in het bloed en de glutathione-waarden in cellen beter verhoogt dan niet-geacetyleerd glutathion.

 

Wat is Glutathion?

Een molecuul dat bestaat uit de aminozuren cysteïne, glycine en glutaminezuur. Een dergelijke stof wordt een tripeptide genoemd.

Glutathion komt in vrijwel alle lichaamscellen in hoge concentraties voor en heeft in de cellen diverse belangrijke functies. Om deze functies te kunnen vervullen moet het in een zogenaamde gereduceerde vorm aanwezig zijn. In gezonde cellen is 90% in gereduceerde vorm aanwezig. Het is tevens een reservevoorraad voor cysteïne, dat een belangrijke rol speelt bij de eiwitsynthese.

Inname

Bij orale inname wordt gereduceerd glutathion beter opgenomen dan standaard glutathion.

Het is geen essentiële voedingsstof omdat ons lichaam het zelf kan aanmaken uit de samenstellende stoffen. Voor de biosynthese (het aanmaken in het lichaam, alle lichaamscellen zijn hiertoe in staat) is o.a. ook magnesium en ATP nodig. Glutathion is in de lever en de longen in de hoogste concentraties te vinden. Bij mensen boven de 40 nemen de spiegels langzaam af. Dit kan verergeren door hoge toxinenwaarden.

Samenstelling

S-Acetyl-L-glutathione 100 mgr

Andere ingrediënten: Calciumfosfaat, cellulose, stearinezuur (plantaardige bron), siliciumdioxide, magnesiumstearaat (plantaardige bron) en een coating van voedingskwaliteit.

Bevat geen: tarwe, geen gluten, geen sojabonen, geen zuivelproducten, geen eieren, geen vis/schaaldieren, geen pinda’s/noten.

Scroll naar boven