Vitakruid Glutazyme 90 tabletten

33.20

Beschikbaarheid: 4 op voorraad

Vitakruid Glutazyme 90 tabletten

Glutazyme®
Beschrijving
Hoogstaand enzymprofiel
Wij hebben een uitgebalanceerd team van verschillende enzymen in Glutazyme® opgenomen, een overzicht:

Chymotrypsine is een serine endopeptidase (enzym) geproduceerd door de acinaire cellen in de alvleesklier.1 Acinaire cellen produceren spijsverteringsenzymen.
Papaïne is een proteolytisch enzym onttrokken aan het blad en het rauwe fruit van de papajaplant. Proteolytische enzymen helpen bij het opbreken van aminozuren in kleinere eiwitstructuren.
Hemicellulase is voornamelijk te vinden in paddenstoelen. Hemicellulase is nodig voor het afbreken van fruit, groente en vele soorten granen.
Pancreatine is een mix van de verteringsenzymen amylase, lipase en protease, die van nature geproduceerd worden in de alvleesklier.
Trypsine is een serineprotease aanwezig in het spijsverteringsstelsel van veel gewervelde dieren.2,3
Bromelaïne heeft een ondersteunende enzymatische werking.
L-Glutamine, een waardevol aminozuur
L-glutamine is een niet-essentieel aminozuur, wat betekent dat het menselijk lichaam in staat is dit aminozuur zelfstandig aan te maken. Het kan echter voorkomen dat de glutaminesynthese niet toereikend genoeg is om het lichaam in haar behoefte te voorzien. Daardoor wordt glutamine ook wel aangeduid als een semi-essentieel aminozuur.

Binnen deze spijsverteringsformule zorgt l-glutamine voor een optimale synergetische werking met het hoogstaande enzymprofiel en het probiotische Lactospore® aanwezig in dit product.

Hoogwaardige probiotica Lactospore®
Probiotica zijn levende bacteriën die van nature in onze darmen voorkomen. Stambacteriën, het soort aanwezig in Lactospore®, vormen sporen die in de maag en darmen aanwezig blijven. Lactospore® bevat een groot aantal levensvatbare lactobacillen die levensvatbaar blijven tijdens bereiding en opslag vóór consumptie. Daarnaast overleven ze de maag en gal van het bovenste spijsverteringskanaal en bereikt de probiotica veilig de darm. Daarom is de probiotica in Lactospore® ook niet te vergelijken met de probiotica die je uit zuivelproducten binnenkrijgt, zoals men wel vaak aanneemt.

Award winnend Lactospore®
Daarnaast heeft Lactospore® als gepatenteerd nutriënt in 2021 een award gewonnen. Deze probiotica won namelijk de Nutrition Industry Executive (NIE) Award in de categorie Personal Care/Cosmetics.

Rutine versterkt overige nutriënten in de werking
Rutine is een flavonoïde die behoort tot de subgroep flavanol, en heeft de eigenschap andere nutriënten te ondersteunen in hun werking. Een soort versterker van de overige ingrediënten in de Glutazyme® formule dus. Wat betreft structuur lijkt flavanol veel op quercetine. De oorspronkelijke bron van rutine is de plant Ruta graveolens of wijnruit, vandaar ook de naam rutine.

Enzymactiviteit belangrijker dan dosering
Bij het selecteren van een goed enzymsupplement dien je niet persé te letten op de dosering van de verschillende enzymen in het product, maar op de zogenoemde enzymactiviteit van de aanwezige enzymen. Bij de betere enzymsupplementen staat op het etiket de eenheid vermeld die de activiteit van het betreffende enzym uitdrukt.

Glytazyme ingrediënten
Dosering
Neem 3 x daags 1 tablet. Bij voorkeur een half uur voor de maaltijd. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Ingrediënten: microcrystalline cellulose (vulstof), L-Glutamine, Hemicellulase, dicalcium fosfaat (vulstof), Pancreatine, Papaïne, Rutine, Bromelaïne, magnesium stearaat (anti-klontermiddel), Trypsine, silicium dioxide (vulstof), Lactospore, HPMC (coating), maltodextrine (bindmiddel), Chymotrypsine, polysorbaat (bevochtigingsmiddel), bijenwas (glansmiddel), carnaubawas (glansmiddel).

Bevat geen: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Samenstelling per dosering (3 tabletten) RI*
Chymotrypsine (1000 USP/mg) 3 mg **
Papaïne (100 NF units/mg) 150 mg **
Hemicellulase (6000 EDX/g) 600 mg **
Bromelaïne (2000 GDU/g) 105 mg **
Pancreatine 225 mg **
lipase = 8 USP units/mg 8 USP units/mg
amylase = 100 USP units/mg 100 USP units/mg
protease = 100 USP units/mg 100 USP units/mg
Rutine 135 mg **
Trypsine (75 USP units/mg) 60 mg **
L-Glutamine 600 mg **
Lactobacillus (Lactospore® 15 miljard kve/g, sporogenes) 30 mg **
* Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld

Scroll naar boven