vitals rhodiola-lf 60 capsules

32.50

Beschikbaarheid: 4 op voorraad

SKU: 210323 Categorie:

vitals rhodiola-lf 60 capsules

 • bevat het hoogwaardige extract Rhodiolife® van specialist Nektium
 • met maar liefst 5% rosavinen en 1,8% salidroside
 • heeft adaptogene werking
 • onderbouwd met wetenschappelijke studies

Meer informatie over Rhodiola-LF

Het plantengeslacht rhodiola bestaat uit meer dan 130 soorten. De bekendste en meest onderzochte soort is Rhodiola rosea of rozewortel, die onder andere groeit in het koude Siberië. Rhodiola wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt als kruidenpreparaat. Rhodiola heeft een werking als adaptogeen. Dit wil zeggen dat rhodiola kan helpen om de veerkracht te behouden in stresssituaties. Tevens kan het ondersteuning bieden bij vermoeidheid. Het hoogwaardige extract Rhodiolife® in Rhodiola-LF van Vitals bevat maar liefst 5% rosavinen en 1,8% salidroside, de belangrijkste werkzame stoffen in rhodiola.

Gezondheidseffecten*
Het belangrijkste gezondheidseffect van rhodiola is de adaptogene werking. Een adaptogeen is een kruid dat de weerstand ondersteunt tegen stressoren van buitenaf en het biologische evenwicht helpt te behouden. Het doet dit onder meer door een gunstige invloed uit te oefenen op de hypothalamus-hypofyse-bijnieras. De hypothalamus-hypofyse-bijnier-as verwijst naar het samenspel tussen deze hormoonklieren. Als reactie op een stressvolle gebeurtenis scheidt de hypothalamus CRH (corticotropin-releasing hormone) uit, wat ervoor zorgt dat de hypofyse ACTH (adrenocorticotroop hormoon) uitscheidt, en wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat in de bijnierschors cortisol wordt aangemaakt.

Figuur

Rhodiola heeft zo een regulerend effect op de cortisolspiegel. Tevens draagt rhodiola bij aan een goede balans tussen de sympathische en parasympathische activiteit van het zenuwstelsel. Het sympathische zenuwstelsel is dat deel van het zenuwstelsel dat betrokken is bij actie en de reactie op gevaar en stress, en het parasympathische zenuwstelsel is actief in tijden van rust en herstel. Op deze manieren ondersteunt rhodiola het vermogen om met stress om te gaan.

Na een periode van stress kan vermoeidheid optreden. Rhodiola ondersteunt bij stressgerelateerde vermoeidheid onder meer door het bijdragen aan de ATP-productie in de mitochondriën. Ook is rhodiola goed voor de cognitieve functies, zoals leren, geheugen, aandacht en concentratie. Voor sporters kan rhodiola eveneens uitkomst bieden aangezien het bijdraagt aan de fysieke prestaties en het uithoudingsvermogen.

Rhodiolife® van Nektium
Vitals maakt voor Rhodiola-LF gebruik van het hoogwaardige extract Rhodiolife® van de Spaanse producent Nektium, marktleider op het gebied van rhodiola-extracten. Nektium is een van de weinige bedrijven die officieel toestemming heeft van de Russische regering om Rhodiola rosea op een duurzame manier te laten oogsten in het ongerepte Altaj-gebergte in Siberië en uit te laten voeren naar Spanje.

Nektium besteedt uitzonderlijk veel aandacht aan het op een zo goed mogelijke manier verwerken van de plant, zodat het volledige spectrum aan werkzame stoffen behouden blijft. Door middel van extractie met water en alcohol wordt er bovendien een hoog gehalte bereikt van de meest belangrijke componenten. Uniek is dan ook het hoge percentage aan rosavinen (5%) en salidroside (1,8%) ten opzichte van vele andere rhodiola-extracten op de markt.

Omdat Rhodiola rosea een zeer populair kruid is, kan het onderhevig zijn aan fraude. Bijvoorbeeld door het te vervangen met een andere soort uit de rhodiola-familie die niet dezelfde werking heeft. Daarom wordt er door Nektium bij elke productie middels een DNA-test gecontroleerd of het wel echt om Rhodiola rosea gaat en wordt er geanalyseerd of het extract de juiste werkzame stoffen bevat in de juiste hoeveelheden. Naast de DNA-test bewijst de aanwezigheid van rosavinen dat het product inderdaad uit Rhodiola rosea bestaat. Met Rhodiola-LF kunt u er dus zeker van zijn dat u een kwalitatief hoogwaardig en werkzaam extract in handen heeft!

(Voorlopig) toegestane gezondheidsclaims:*

 • ondersteunt het vermogen om met stress om te gaan
 • kan helpen bij vermoeidheid
 • is een adaptogeen
 • ondersteunt de werking van het zenuwstelsel
 • draagt bij aan de fysieke prestaties en het uithoudingsvermogen
 • is goed voor de cognitieve functie
 • ondersteunt de gezondheid van hart en bloedvaten
 • draagt bij aan een gezond maag-darmkanaal
 • is een antioxidant

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie. Klik voor meer informatie.

Scroll naar boven