Vitals Lactoferrine-BT 200 mg 60 capsules

42.75

Beschikbaarheid: 4 op voorraad

SKU: 230509 Categorieën: , Tags ,

Vitals Lactoferrine-BT 200 mg 60 capsules

MET BIOTIS® LACTOFERRINE VAN DE ALLERHOOGSTE KWALITEIT UIT VERSE MELK
van FrieslandCampina Ingredients, oer-Hollands bedrijf en pionier op het gebied van lactoferrine
ongeëvenaarde en betrouwbare kwaliteit
in een speciale maagzuurresistente capsule

Meer informatie over Lactoferrine-BT
Lactoferrine-BT van Vitals bevat Biotis® Lactoferrine van FrieslandCampina Ingredients. FrieslandCampina is een alom bekende Nederlandse zuivelcoöperatie, maar veel minder mensen weten dat het onderdeel FrieslandCampina Ingredients specifieke ingrediënten uit melk produceert voor kindervoeding, sportvoeding en gezondheidsproducten voor volwassenen, en dat ze ook dé wereldwijde pionier en expert zijn op het gebied van lactoferrine. Waar een klein land al niet groot in kan zijn! Lactoferrine maakt van nature deel uit van onder meer moedermelk en wordt beschouwd als een van de meest waardevolle eiwitten in melk. De uitdaging is om deze kwetsbare stof op een zo voorzichtig mogelijke manier uit zo vers mogelijke koemelk te halen. Alleen dan behoudt het die optimale eigenschappen waar het om bekendstaat. Lactoferrine-BT van Vitals bevat maar liefst 200 mg lactoferrine van de allerhoogste kwaliteit, verpakt in een speciale maagzuurresistente capsule om zeker te maken dat het intact aankomt op de plaats van bestemming.

Wat is Lactoferrine?
Lactoferrine is een eiwit dat deel uitmaakt van de weiproteïnes in melk en dat bestaat uit een lange keten van wel 700 aminozuren. De rijkste natuurlijke bron van lactoferrine is moedermelk. In kleinere hoeveelheden komt het ook voor in andere lichaamsvloeistoffen zoals speeksel en traanvocht. De op een na rijkste bron is koemelk, wat om die reden doorgaans gebruikt wordt als grondstof voor het vervaardigen van lactoferrine voor toepassing in voedingssupplementen en voor toevoeging aan zuigelingenvoeding. De naam van dit eiwit is afgeleid van de woorden ‘lac’ (Latijn voor melk) en ’ferrum’ (Latijn voor ijzer). Dit laatste verwijst naar het sterke ijzerbindende vermogen van lactoferrine. In de natuur bestaan er twee vormen: hololactoferrine en apolactoferrine. Hololactoferrine verwijst naar de vorm die (deels) verzadigd is met ijzer en apolactoferrine bevat juist een zo laag mogelijke hoeveelheid ijzer. Dit is de vorm die vooral gebruikt wordt in supplementen.

Kwaliteit
Meerdere aspecten hebben invloed op de kwaliteit van lactoferrine. Verreweg het belangrijkste aspect is het behoud van de ruimtelijke structuur van het molecuul, waar de eigenschappen en activiteit van eiwitten in het algemeen immers van afhangen. Onder bepaalde omstandigheden (zoals hoge temperatuur of lage pH) kan een proces genaamd ‘denaturatie’ optreden waarbij de ruimtelijke structuur van het eiwitmolecuul verloren gaat en het zijn eigenschappen verliest. Denaturatie van eiwitten is een onomkeerbaar proces; vandaar dat het bij de productie van lactoferrine van het grootste belang is om deze waardevolle stof zo voorzichtig mogelijk te behandelen. Het is mogelijk om het behoud van de ruimtelijke structuur aan te tonen middels een laboratoriumanalyse en vergelijkend onderzoek heeft uitgewezen dat niet elke lactoferrine op de markt even goed scoort wat dit betreft. Soms is dat omdat de lactoferrine niet uit verse melk wordt gehaald maar uit wei dat al een aantal bewerkingsstappen ondergaan heeft, waarbij denaturatie kan zijn opgetreden. Biotis® Lactoferrine in Lactoferrine-BT van Vitals wordt vervaardigd uit verse koemelk volgens een uiterst verfijnd en mild productieproces, waardoor dit waardevolle eiwit gegarandeerd zijn natuurlijke eigenschappen behouden heeft. Omdat lactoferrine eveneens gevoelig is voor een lage pH, gebruikt Vitals voor dit product een speciale capsule die niet oplost in de zure omgeving van de maag, maar die zich pas in de dunne darm opent.

Een ander belangrijk punt is de zuiverheid van de lactoferrine. Deze behoort minimaal 95% te zijn. Vanzelfsprekend hoort lactoferrine ook zo laag mogelijk te zijn in contaminanten als zware metalen en dioxines. Een specifieke maatstaf die vaak genoemd wordt in het kader van de kwaliteit van een lactoferrine-product is het gehalte lipopolysachariden (LPS). LPS zijn bestanddelen van de buitenmembraan van bepaalde bacteriesoorten. Anders dan doorgaans gedacht wordt, is de eventuele aanwezigheid van LPS echter niet specifiek voor lactoferrine-producten maar komt LPS voor in vele voedingsmiddelen. Ook een aantal normaal aanwezige en onschadelijke bacteriesoorten in onze darm maken deze stoffen aan. Het LPS-gehalte in een lactoferrine-supplement zou dan ook vooral gezien moeten worden als maat voor de aanwezigheid van (dode) bacteriën. Het is een indicator voor de versheid van de koemelk die wordt gebruikt als lactoferrine-bron. Hoe minder vers de melk, hoe meer bacteriegroei of dode bacteriën hierin worden aangetroffen. De koemelk die gebruikt wordt voor Lactoferrine-BT van Vitals, wordt binnen 24 uur na aankomst op de productielocatie verwerkt. Het productieproces zelf wordt uitgevoerd onder strikte hygiënische omstandigheden en omvat meerdere kwaliteitscontroles. Kortom, lactoferrine-BT van Vitals is zeer zuiver en heeft een uitzonderlijk hoge kwaliteit, en een zeer lage aanwezigheid van contaminanten zoals LPS. Lactoferrine-BT bevat bovendien ten hoogste 0,01% lactose (0,02 mg per capsule).

Meer over FrieslandCampina Ingredients
Er is waarschijnlijk geen Nederlander die niet bekend is met FrieslandCampina. Zuivel is immers (voor wie dit goed kan verdragen) nog steeds een van de meest geliefde voedingsmiddelen in ons land. Veel mensen zijn er groot mee geworden. Het unieke aan FrieslandCampina is dat het een zogenoemde coöperatie is. Dit betekent dat de zuivelboeren zelf eigenaar zijn van het bedrijf. Met als groot voordeel dat er bestuurd wordt vanuit een oprechte liefde voor zuivel en dat de opbrengst van de producten terugkomt bij de boeren. Naast diverse soorten zuivelproducten is FrieslandCampina (onder de bedrijfsnaam FrieslandCampina Ingredients) ook groot in enkelvoudige ingrediënten uit melk. Koemelk bevat immers een breed palet aan belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitaminen en mineralen maar ook eiwitten zoals lactoferrine. FrieslandCampina Ingredients is het onderdeel van het bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van en het wetenschappelijk onderzoek naar hoogwaardige componenten uit melk. Hierbij wordt onder meer nauw samengewerkt met gerenommeerde wetenschappers van Wageningen University & Research. FrieslandCampina is zo’n 25 jaar geleden begonnen met het extraheren van lactoferrine uit koemelk, en is daarmee de voorloper op dit gebied. In eerste instantie om toe te voegen aan zuigelingenvoeding (lactoferrine is immers ook een belangrijk bestanddeel in moedermelk) maar later eveneens voor andere toepassingen zoals voedingssupplementen. Destijds is de kwaliteit van Biotis® Lactoferrine als eerste ter wereld door de Europese Voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) positief beoordeeld, en is deze als maatstaf gaan gelden voor andere lactoferrine-producenten op de markt. FrieslandCampina heeft niet stilgezeten in de tussentijd en heeft het productieproces verder verfijnd. Met als recente mijlpaal de opening van een geheel nieuwe, state-of-the-art productielocatie in het Brabantse Veghel, speciaal voor de productie van lactoferrine. Vitals is trots om met deze topproducent samen te werken, zodat wij u de allerhoogste kwaliteit lactoferrine op de markt kunnen bieden!

Samenstelling per capsule:
Lactoferrine (Biotis® Lactoferrine) 200 mg
Samenstelling per 2 capsules:
Lactoferrine (Biotis® Lactoferrine) 400 mg
Biotis® is een geregistreerd handelsmerk van FrieslandCampina Ingredients.

Ingrediënten:
Lactoferrine (uit koemelk), plantaardige capsule (hydroxypropylmethylcellulose, pectine), vulstof (microkristallijne cellulose [cellulosegel]).

Gebruik:
1-2 capsules per dag bij een maaltijd met water innemen. Houd u aan de aanbevolen dosering. In een speciale maagzuurresistente capsule om de lactoferrine te beschermen en op het juiste moment vrij te laten komen in het lichaam.

Geschikt voor vegetariërs (niet voor veganisten).

Scroll naar boven