Vitakruid vitamine D3 druppels 30 ml

15.10

Beschikbaarheid: 3 op voorraad

SKU: 240112 Categorieën: , Tags , ,

Vitakruid vitamine D3 druppels 30 ml

Productbeschrijving

Vitamine D uit voeding en zon

We halen vitamine D voornamelijk uit zonlicht. Met verschillende voedingsmiddelen kunnen we deze hoeveelheid aanvullen. Vitamine D zit in vette vis zals sardientjes, haring en zalm. Een kleine hoeveelheid kan ook verkregen worden uit paddenstoelen, op voorwaarde dat ze aan zonlicht zijn blootgesteld. Het gebruik van een voedingssupplement is altijd ter aanvulling op de vitamine D die uit voeding en zonlicht verkregen wordt.

Voedingsmiddel Per 100 gram
Gerookte paling 20 mcg
Sardientjes 12 mcg
Ansjovis 11 mcg
Forel 9 mcg
Zalm met huid 9 mcg
Makreel 8 mcg
Haring 6 mcg

Vitamine D3 druppels voor ultiem doseergemak

De Vitamine D3 druppels bieden we aan in vloeibare vorm. Bij supplementen in druppelvorm heb je de dosering in eigen hand, terwijl je bij een capsule of tablet altijd aan een bepaalde dosering vastzit. Daarnaast is dit product voorzien van een pipet, waardoor je de druppels optimaal kunt doseren zonder verspillingsgevaar.

Geschikt voor het hele gezin

Door het doseergemak is dit vitamine D3 product geschikt voor het hele gezin. Zo is het eenvoudig om met het pipet de aanbevolen dosering van 2 druppels voor je kinderen te bepalen en met een lepel toe te dienen. Je kunt zelf de dosering van 5 druppels aanhouden, mits je vitamine D3 huishouding toereikend is. Ontoereikende vitamine D3 niveaus komen voor bij ouderen, mensen die weinig buiten komen, of mensen met een donkere huidskleur. Deze doelgroep heeft baat bij een vitamine D3 inname van 10 druppels of zelfs meer.

Voor het hele jaar

In feite is vitamine D geen vitamine maar een hormoon dat ons lichaam zelf kan aanmaken. Onze huid vangt de straling van de zon op en maakt vervolgens vitamine D aan, vandaar ook de toepasselijk bijnaam; de zonnevitamine. Echter schijnt de zon alleen tijdens de warme lente- en zomermaanden fel genoeg om ons lichaam in staat te stellen zelf voldoende vitamine D aan te maken. Door het klimaat in de Benelux zijn we dus gevoelig voor ontoereikende niveaus.

Een gebalanceerd en vitamine D-rijk dieet zou hier uitkomst kunnen bieden. Echter zijn de waarden van het hormoon uit voeding ontoereikend. Vitamine D suppletie gedurende het hele jaar lijkt voor de gemiddelde Nederlander dus eerder regel dan uitzondering.

Beste vitamine D vorm is D3

De vorm cholecalciferol (vitamine D3) is te vinden in voeding van dierlijke oorsprong. Dieren maken op dezelfde manier vitamine D aan als mensen, onder invloed van UV-straling (zonlicht). De vorm die je consumeert uit dierlijke producten is zelfs exact dezelfde vitamine D die onze huid aanmaakt. Daarom is vitamine D3, ten opzichte van de veelgebruikte D2 variant, de best opneembare vorm voor ons lichaam.

Ondersteunt het immuunsysteem*

Daarnaast heeft vitamine D3 verschillende voordelen voor onze gezondheid. Onze kinderen hebben het bijvoorbeeld nodig voor een normale groei en ontwikkeling van de botten*. Voor ons levert het naast de instandhouding van normale tanden ook een bijdrage aan de werking van de spieren*. Daarbij komt dat het bij zowel kinderen als volwassenen bijdraagt aan de normale werking van het immuunsysteem*. Het hele gezin heeft dus baat bij de Vitamine D3 druppels!

* Goedgekeurde gezondheidsclaims:
  • Vitamine D bevordert een goed calciumgehalte in het bloed, is goed voor de calciumhuishouding en verhoogt de calciumopname in de botten.
  • Vitamine D speelt een rol bij botaanmaak, is goed voor het skelet en voor het behoud van sterke botten.
  • Vitamine D is goed voor het celdelingsproces en speelt een rol in weefselgroei en ontwikkeling.
  • Vitamine D heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.
  • Vitamine D is goed voor de spieren en sterke tanden

Wat zijn de voordelen?

  • Vitamine D3 druppels voor ultiem doseergemak
  • Geschikt voor het hele gezin
  • In extra vierge olijfolie
  • Beste vitamine D vorm is D3
  • Ondersteunt het immuunsysteem*

Welke ingrediënten zitten er in?

Samenstelling per dosering (1 druppel) RI*
Vitamine D3 (cholecalciferol) 5 mcg 100%

Ingrediënten : Olijfolie extra vierge (draagstof), Vitamine D3 (cholecalciferol).

Bevat geen : GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Wanneer en hoe neem ik het in?

Voor kinderen tot en met 10 jaar: tot 2 druppels per dag.
Voor volwassenen:  5 tot 10 druppels per dag.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Ochtend

n.v.t.

Middag

n.v.t.

Avond

Voor kinderen tot en met 10 jaar: 1 – 2 druppels bij de avondmaaltijd. Voor volwassenen: 1 – 5 druppels bij de avondmaaltijd.

Nacht

n.v.t.

Scroll naar boven