Vitakruid SlaapComplex 90 tabletten

37.90

Beschikbaarheid: 2 op voorraad

Vitakruid SlaapComplex 90 tabletten

Productbeschrijving

Voeding en slaap

Het hormoon melatonine speelt een belangrijke rol bij het in slaap vallen. Dit slaaphormoon is uit voeding te halen of kan worden aangemaakt uit tryptofaan. Het lichaam zet tryptofaan om in 5-HTP, dat op zijn beurt weer verandert in serotonine. Vervolgens kan serotonine worden omgezet in melatonine. Voor dit omzettingsproces zijn diverse cofactoren nodig, zoals magnesium, B-vitaminen, zink, calcium en aminozuren. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan tryptofaan bevatten doorgaans ook deze ondersteunende stoffen. Melatonine zit overigens niet in SlaapComplex.

Voeding met een positieve invloed op de slaap:

 • Tryptofaanrijke voeding: kalkoen, kip, eieren, vis, zuivel, walnoten, zaden, peulvruchten, bananen, ananas, pompoen, spinazie en havermout.
 • Slaapthee: getrokken van kruiden zoals valeriaan, hop, kamille, passiebloem, lavendel en citroenmelisse.

Voeding met een negatieve invloed op de slaap:

 • Cafeïnehoudende producten: koffie, zwarte/witte/groene thee, energiedrankjes en chocolade.
 • Alcohol
 • Suikerrijk voedsel
 • Gekruid en of pittig eten
 • E-nummers (met name E621 oftewel MSG)
 • Te laat op de avond eten (2-3 uur voor het slapengaan)

Voedingssupplementen dienen altijd als aanvulling op een gezonde leefstijl en een gezond en gebalanceerd voedingspatroon.

Kruiden voor een goede nachtrust**

Valeriaan, passiebloem, citroenmelisse en groene thee vormen het hart van SlaapComplex. In spannende tijden en tijdens drukke werkzaamheden helpen ze om lichaam en geest te ontspannen.** Deze natuurlijke rustgevers ondersteunen de nachtrust, helpen bij het snurken en kunnen ingezet worden bij een jetlag.**

1. Valeriaan

Valeriana officinalis is een kruidachtige plant die al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn ontspannende en rustgevende eigenschappen.** Valeriaan ondersteunt het behoud van een gezonde nachtrust en helpt om uitgerust wakker te worden.** De belangrijkste werkzame stoffen uit de valeriaanwortel zijn de valereenzuren. Het valeriaanextract in SlaapComplex is gestandaardiseerd op minimaal 0,8% valereenzuren.

2. Passiebloem

Passiflora incarnata is een klimplant die tot de passiebloemfamilie behoort. Traditioneel wordt het kruid gebruikt om te helpen bij een zenuwachtig, onrustig of gespannen gevoel.** Passiebloem helpt bij het bevorderen van de slaapbereidheid en om lekker te slapen.** Deze eigenschappen worden toegeschreven aan de natuurlijke flavonoïdeverbinding vitexin. Het passiebloemextract in SlaapComplex bevat ten minste 3,5% vitexin.

3. Citroenmelisse

Melisse officinalis behoort tot de muntfamilie en staat bekend om zijn karakteristieke citroengeur. Citroenmelisse wordt vaak gebruikt bij stress en spanning en is gunstig voor de goede geestelijke balans.** De plant is daarmee goed voor de nachtrust.** Rozemarijnzuur is het belangrijkste stofje in citroenmelisse. Minstens 5% van deze polyfenol is te vinden in SlaapComplex.

4. Groene thee

Groene thee is afkomstig van de Camellia sinensis plant en heeft een gunstige invloed op de slaapfunctie.** De bladeren van deze plant bevatten onder andere het aminozuur L-theanine. Groene thee ontspant en ondersteunt het behoud van een natuurlijke nachtrust.**

5-HTP: voorloper van melatonine

Griffonia simplicifolia – ook bekend als slaapmutsjeskruid – is een Afrikaanse plant die van nature een hoge concentratie 5-hydroxytryptofaan (5-HTP) bevat. Dit 5-HTP is de omgezette vorm van het essentiële aminozuur tryptofaan. De stof fungeert als een tussenstap bij de ontwikkeling van tryptofaan naar serotonine. 5-HTP dient als een bouwsteen voor serotonine en is daarmee een voorloper van melatonine.

Goed opneembare magnesiumbisglycinaat

Magnesium is een mineraal dat gunstig is voor een goede geestelijke balans en bijdraagt aan fitheid.* Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de kruiden in SlaapComplex. Bij magnesiumbisglycinaat is het mineraal gebonden aan twee moleculen glycine, wat resulteert in een aminozuurgecheleerde vorm. Deze structuur is dermate robuust dat het mineraal intact de darmen bereikt en daar volledig kan worden geabsorbeerd.

Opnieuw fit worden*

Magnesium, vitamine B6, foliumzuur en vitamine B12 kunnen het gebrek aan energie helpen verminderen.* Ze helpen niet alleen bij vermoeidheid, maar dragen ook bij aan de geestelijke veerkracht.* Foliumzuur draagt bovendien bij aan de weerstand tegen stress, terwijl vitamine B6 mede de activiteit van hormonen reguleert.*

Veilige vorm vitamine B6

In SlaapComplex is vitamine B6 opgenomen in de biologisch actieve vorm van pyridoxaal-5-fosfaat (P-5-P). Er zijn momenteel geen bijwerkingen bekend die aan deze vorm kunnen worden toegeschreven op basis van recent wetenschappelijk onderzoek. Magnesium heeft vitamine B6 nodig om opgenomen te worden in de cellen.

Folaat helpt opname magnesium en B12

Folaat (5-MTHF) is de biologische actieve vorm van foliumzuur en wordt daardoor beter opgenomen. Bovendien versterkt het de opname van zowel magnesium als vitamine B12.

Goedgekeurde gezondheidsclaims:
 • Magnesium, vitamine B6 en vitamine B12 helpen bij vermoeidheid, ondersteunen het energieniveau en dragen bij aan fitheid
 • Magnesium, vitamine B6 en vitamine B12 zijn goed voor het zenuwstelsel en gunstig voor de geestelijke balans
 • Vitamine B6, vitamine B12 en foliumzuur ondersteunen het immuunsysteem
 • Vitamine B6 reguleert mede de activiteit van hormonen
 • Foliumzuur draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid en aan fitheid
 • Foliumzuur draagt bij aan de weerstand tegen stress en aan de geestelijke veerkracht
** Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating
 • Valeriaan, passiebloem en citroenmelisse zijn natuurlijke rustgevers, dragen bij aan de normale weerstand tegen stress en helpen om lichaam en geest te ontspannen
 • Valeriaan, passiebloem, citroenmelisse en groene thee helpen bij het bevorderen van de slaapbereidheid, ondersteunen de nachtrust en helpen om uitgerust wakker te worden
 • Citroenmelisse en groene thee zijn gunstig voor een goede geestelijke balans
 • Citroenmelisse heeft een gunstige invloed op de bloedsomloop
 • Groene thee is goed voor het energieniveau en ondersteunt het immuunsysteem

Voordelen

 • Goed voor de nachtrust**
 • Helpt om uitgerust wakker te worden**
 • Helpt bij het bevorderen van de slaapbereidheid**
 • Helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan fitheid*
 • 5-HTP is de voorloper van het hormoon melatonine
 • Magnesiumvorm met hoge opneembaarheid
 • Gunstig voor een goede geestelijke balans*
 • Helpt tegen snurken**
 • Bij een jetlag**
 • Ontspannend en rustgevend**

Ingrediënten & dosering

Neem 1 tablet een uur voordat je gaat slapen. Houd u aan de aanbevolen dosering. Maximale dosis EGCG is 800 mg per dag.

Ingrediënten: Microcrystalline cellulose (vulstof), Magnesium (bisglycinaat), Valeriaan extract (Valeriana officinalis), Passiebloem extract (Passiflora incarnata), Griffonia simplicifolia extract, Groene thee extract (Camellia sinensis), stearinezuur (anti-klontermiddel), Citroenmelisse extract (Melissa officinalis), magnesium stearaat (anti-klontermiddel), HPMC (glansmiddel), polyethyleenglycol (bevochtigingsmiddel), Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat), Foliumzuur (folaat, 5-MTHF calciumzout), Vitamine B12 (methylcobalamine)

Bevat geen: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

conserveringsmiddelen.

Veiligheid

Niet geschikt om te consumeren in combinatie met andere groene thee producten of tijdens het vasten. Niet geschikt voor kinderen onder de 18 jaar, tijdens de zwangerschap of borstvoeding.

Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden. Droog, donker en op kamertemperatuur bewaren (15 – 25 °C).

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Samenstelling per dosering (1 tablet) RI*
Valeriaan extract (0,8% valereenzuren) 150 mg **
Passiebloem extract (3,5% vitexine) 100 mg **
Griffonia simplicifolia extract 100 mg **
waarvan:
20% 5-HTP 20 mg **
Citroenmelisse extract (5% rozemarijnzuur) 50 mg **
Groene thee extract 80 mg **
waarvan:
40% L-Theanine 32 mg **
10% EGCG (epigallocatechine-3-gallaat) 8 mg **
Magnesium (bisglycinaat) 60 mg 16%
Vitamine B12 (methylcobalamine) 25 mcg 1000%
Foliumzuur (folaat, 5-MTHF calciumzout) 100 mcg 50%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 1 mg 71%
* Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld
Scroll naar boven