Vitakruid Saffraan & L-Theanine 30 vegan capsules

23.70

Beschikbaarheid: 5 op voorraad

SKU: 45d95af3e246 Categorieën: , Tags , , , , ,

Vitakruid Saffraan & L-Theanine 30 vegan capsules

Saffraan & L-Theanine
Beschrijving
Helpt ontspanning ondersteunen**

Saffraan is een kruid, specerij en kleurstof die men al eeuwenlang gebruikt binnen de traditionele geneeskunde vanwege de gezondheidsbevorderende effecten.** De stof komt van de gedroogde stamper van de plant Crocus sativus, die terug te vinden is in landen als India, Griekenland, Frankrijk, Spanje, Italië en ook Iran. In deze landen wordt het kruid ook het meeste gebruikt.

Waarom saffraan al eeuwenlang zo populair is? Dat is eenvoudigweg te danken aan de rustgevende eigenschappen. Het kruid is namelijk goed voor de geestelijke balans en werkt ontspannend.** Iets wat de beoefenaars van de Ayurvedische geneeskunde allang wisten.1

Affron® hoogwaardig en gepatenteerd saffraanextract
Saffraan (Crocus sativus) noemen we het rode goud vanwege de hoge aanschafkosten van het kruid. De saffraan die wij hebben verwerkt in dit product is het gepatenteerde hoogwaardige extract Affron®, een koploper in de huidige saffraanextracten-wedloop. Affron® is een uniek en natuurlijk saffraanextract dat is gestandaardiseerd op 3,5% lepticrosalides. Lepticrosalides is een gepatenteerde stof met de werkzame stoffen van saffraan: safranal, crocine en picrocrocine. Deze gerenommeerde saffraan-variant is vervaardigd uit 100% echte saffraan, van gecontroleerde Spaanse teelt, bevestigd door DNA testen.

Awardwinnend Affron® in categorie cognitieve functie
Affron® heeft daarnaast in maart 2022 de Nutra Ingredients Award ontvangen in de categorie “Cognitieve functie”. Deze Award geeft men aan de beste ingrediënten en initiatieven in de voedings- en voedingssupplementenindustrie.

Hoogwaardig groene thee-extract met 40% L-theanine
In deze formule combineren we ons hoogwaardige saffraanextract met een eveneens hoogwaardig groene thee-extract. Want thee is niet alleen een bekende dorstlesser, maar ook vooral een gezonde. Maar waarom dan precies? Eén van de belangrijkste hoofdbestanddelen in dit warme drankje is L-theanine. Dit is een aminozuur dat ook voorkomt in de bladeren van de klassieke groene theeplant, Camellia sinensis. In ons groene thee-extract is maar liefst 40% L-theanine aanwezig, wat neerkomt op 100 mg L-theanine per capsule. Ook bevat dit groene thee extract 30% polyfenolen; een groep chemische verbindingen die aanwezig is in planten.

Helpt fris en alert te blijven**
De groene theeplant Camellia sinensis wordt niet voor niets al eeuwenlang in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt. Hier waren de gezondheidsbevorderende effecten al langer bekend. Ook vandaag de dag is groene thee nog populair. Zo is groene thee-extract goed voor het energieniveau en ondersteunt het de nachtrust.** Verder helpt het om fris en alert te blijven.** Ook ondersteunt groene thee het immuunsysteem.**

Ultieme combinatie
Met Affron® en groene thee-extract combineren we twee krachtige extracten die naadloos op elkaar aansluiten. Waar saffraan zorgt voor een goede geestelijke balans en ontspanning, vult groene thee-extract deze werking aan door de positieve invloed op het energieniveau en de ondersteuning van de nachtrust.** Kortom, een effectieve formule voor het gemoed.

Extra informatie voor professionals
Werking van Saffraan en met name Affron®
Saffraan helpt bij ontspanning, mentale en fysieke balans en een positieve stemming te behouden. Affron® is een nieuwe generatie extract verkregen van de stigma (bovenste deel van de stamper) van de plant Crocus sativus, oftewel saffraan.

Hoe Affron® werkt
Eén van de hoofdoorzaken van aanhoudende neerslachtigheid is de vermindering van sommige neurotransmitters die verband houden met stemming.1 Meestal serotonine, noradrenaline en dopamine. De meeste middelen die momenteel hiertegen worden gebruikt zijn selectieve remmers van de heropname van deze neurotransmitters, maar helaas hebben deze middelen bijwerkingen.2 Eerdere wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat saffraan effectief is tegen aanhoudende neerslachtigheid en verwante problemen.3,4,5,6 Saffraan zorgt voor een toename van neurotransmitters in de hersenen.5,7

Klinische proef van Affron®
Affron is het eerste saffraanextract waar een klinische proef mee uit is gevoerd voor verbetering van de gemoedstoestand. Een gerandomiseerd dubbelblind placebo- en parallel gecontroleerde “Gold Standard” klinische studie werd uitgevoerd met 128 deelnemers gedurende 4 weken om de werkzaamheid van Affron® op de gemoedstoestand te bepalen. De klinische studie werd beoordeeld en goedgekeurd door de ethische commissie van klinisch onderzoek van Queensland, uitgevoerd door de “Australian New Zealand Clinical Trials Registry” (goedkeuringsnummer HREC2014002), volgens de huidige wetgeving (National Health and Medical Research Council in Australië).

De belangrijkste resultaten uit het onderzoek:
Natuurlijk alternatief voor de preventie van aan stemming gerelateerde problemen en aanhoudende neerslachtigheid
Vermindert spanning, stress, angst, woede en vermoeidheid
Verhoogt energie en positieve stemming
Verbetert de slaapkwaliteit
Affron®’s Lepticrosalides®
Affron® is een uniek natuurlijk saffraan-extract dat is gestandaardiseerd op 3,5% Lepticrosalides®. Lepticrosalides® is een gepatenteerde stof met de werkzame stoffen van saffraan, zoals safranal, crocine en picrocrocine.8

Werking van L-theanine
Men schat dat bijna 65% van de volwassen bevolking enige vorm van stress ervaart, en deze aantallen stijgen voortdurend. Sinds de oudheid wordt gezegd dat het drinken van groene thee ontspanning met zich meebrengt. Het bleek dat dit ontspannende effect is te danken aan de aanwezigheid van het aminozuur L-theanine, dat bijna uitsluitend in thee voorkomt. Uit klinisch onderzoek blijkt dat 100 mg L-theanine de activiteit die bekend staat als alfagolven in de hersenen stimuleert. Dit gaat gepaard met een ontspannen, maar waakzame mentale toestand.

Uit klinische studies bij mensen is gebleken dat L-theanine een alerte staat van ontspanning zonder slaperigheid bevordert, zoals wordt aangegeven door een toename van Alpha-hersengolven en een afname van Beta-hersengolven.

De hersenen zenden zwakke elektrische impulsen uit die kunnen worden gemeten op het oppervlak van het hoofd, welke worden geclassificeerd op basis van hun frequentie:

Hersengolf Frequentie (Hz) Mentale effect
Delta 0,5-3,0 Diepe slaap
Theta 4,0-7,0 Dommelen / slapen
Alfa 8,0-13,0 Ontspannen, alerte staat
Bèta >14,0 Wakker, opgewonden staat
Aanvullend klinisch onderzoek bij de mens bevestigd dat L-theanine mogelijk toegepast kan worden bij het verbeteren van de slaapkwaliteit, waardoor de leerprestaties verbeteren, de mentale scherpte toeneemt, de concentratie bevorderd wordt, de negatieve bijwerkingen van cafeïne vermindert en het immuunsysteem ondersteunt wordt.

Het werkingsmechanimse van L-theanine is dat het overtollige glutamine en glutamaat receptoren afremt en daarmee de aanmaak van GABA doet toenemen. Verder bevordert het de aanmaak van dopamine en serotonine.

Werkingsmechanisme van Saffraan en L-theanine
Zowel Saffraan als L-theanine spreken het dopamine-serotonine systeem aan. Een overzicht hoe dit systeem in elkaar zit ziet u hieronder:

De synergie (1+1=3) tussen Saffraan en L-theanine
Door de combinatie van Affron® en L-theanine is een zeer effectieve formule tot stand gekomen die zowel:

Het werkingsmechanisme van- en de productie van serotonine, dopamine en noradrenaline aanspreekt en stimuleert (saffraan);
Als de overtollige aanmaak van extracellulaire glutamine en glutamaat afremt (l-theanine);
De aanmaak GABA, serotonine en dopamine bevordert (l-theanine)
Met als einddoel om ontspanning te bevorderen en de gemoedstoestand te verbeteren, zonder bijwerkingen.

Dosering
Neem 1 capsule per dag. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Ingrediënten: Groene thee extract (L-Theanine 40%), hypromellose (capsule), Saffraanextract (Affron® 3:1 extract), magnesium stearaat (anti-klontermiddel).

Bevat geen: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen of conserveermiddelen.

Samenstelling per dosering (1 vegan capsule) RI*
Groene thee extract 250 mg **
Waarvan
L-Theanine 100 mg **
Saffraan extract (Affron®, 3,5% Lepticrosalides®) 28 mg **

Scroll naar boven