Vitakruid Multi Dag&Nacht Vrouw 2 x 90 tabletten

72.50

Beschikbaarheid: 5 op voorraad

SKU: 221101-1 Categorieën: , Tags , ,

Vitakruid Multi Dag&Nacht Vrouw 2 x 90 tabletten

Multi Dag Vrouw
Uitgekiende formule voor de dag
Overdag hebben we hele andere nutriënten nodig dan ‘s nachts. Bij het opkomen van de zon willen we scherp zijn in de schoolbanken, energiek op het werk en uitmuntend in de sportschool. Suppletie met de juiste voedingsstoffen op de juiste momenten kan je ondersteunen in deze behoeften. We zijn een van de weinige aanbieders van voedingssupplementen die rekening houdt met het bioritme. Zo activeert de hoge dosering vitamine B12 in de Multi Dag de natuurlijke energie in het lichaam, is de vitamine C goed voor het concentratievermogen en draagt de toegevoegde calcium bij aan de zenuwfunctie*. Een innovatieve formule speciaal gericht op de dag!

Bio klok

De veiligste vorm van Vitamine B6 (P-5-P)
In supplementen worden twee vormen toegepast, pyridoxine HCL en de biologisch actieve vorm pyridoxaal-5-fostaat (P-5-P). Tot nu toe zijn er geen bijwerkingen door het gebruik van pyridoxaal-5-fosfaat gemeld. Uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht blijkt zelfs dat neuropathie door hoge doseringen B6 volledig toe te schrijven is aan pyridoxine HCl. De vorm die je in geen enkel van onze producten terugvindt. De Multi Dag is dus een uiterst veilige keuze!

Bevat een actief B-complex
Naast de veiligste vorm van vitamine B6 bevat de Multi Dag ook alle andere B-vitaminen. Deze natuurlijke energieleveranciers hebben we uitsluitend in hoge en veilige doseringen en in de meest biologisch beschikbare vormen aan de formule toegevoegd*. De b-vitamines in de Multi Dag zijn zelfs hoger gedoseerd dan in sommige B-complexen. Daarnaast ontvang je bij deze formule ook nog eens alle andere wateroplosbare vitamines.

Vierde generatie foliumzuur Quatrefolic®
Quatrefolic®, ook wel de vierde generatie folaat genoemd, heeft een superieure biologische beschikbaarheid ten opzichte van synthetische vormen van foliumzuur. We garanderen stabiliteit door de binding met glucosaminezout in plaats van de binding aan calciumzout (de derde generatie van folaat). Bovendien moeten reguliere foliumzuurvormen eerst worden omgezet in 5-MTHF voordat ze functioneel zijn voor het lichaam. Quatrefolic® is de reeds omgezette vorm 5-MTHF waardoor het lichaam geen verdere hulpnutriënten nodig heeft om het effect van foliumzuur te ervaren.

Opneembaarheid Quatrefolic
Folaatvorm genomineerd voor verschillende awards (quatrefolic®)
Quatrefolic® is daarnaast bij verschillende awards (bijna) in de prijzen gevallen zoals de Most Effective Strategic Product Development Award, Best New Ingredient finalist en Finished Product of the Year finalist in de Medical Food category. De nummer één folaatvorm wereldwijd!

Toevoeging van OPC maakt andere nutriënten effectiever
OPC (oligomere pro cyanidine) is een antioxidant die beschermt tegen vrije radicalen**. Bovendien is het druivenpitextract ter ondersteuning van hart en bloedvaten**. Door zijn vele gezondheidsbevorderende effecten wordt OPC vaak als los supplement ingezet. De voornaamste reden dat we dit druivenpitextract in de Multi Dag hebben opgenomen is haar vermogen om de werking van andere nutriënten in de formule te versterken. OPC fungeert dus als een soort turbo voor de overige ingrediënten in dit product.

Multi Nacht Vrouw
Uitgekiende formule voor de nacht
’s Nachts willen we vooral ondersteund worden in ons herstel. Dit vereist totaal andere nutriënten dan een formule voor ondersteuning van energie en concentratie. We zijn een van de weinige aanbieders van voedingssupplementen die rekening houdt met het bioritme. En daarom bevat de Multi Nacht Vrouw onder andere vitamine D, voor de opbouw van sterke botten en vitamine A, voor het herstellend vermogen van de huid*. Een innovatieve formule speciaal gericht op de nacht!

Ultieme synergie door combinatie D3 & K2
Vitamine D3 en K2 hebben gezamenlijk een essentiële rol bij het behouden van een gezonde calciumstofwisseling*. Daarnaast is suppletie met deze twee vitamines van toegevoegde waarde. De kans op een vitamine D disbalans is namelijk groot door een tekort aan zonnestralen in de Benelux, maar ook een ontoereikend vitamine K2 gehalte bestaat onder ongeveer 90% van onze bevolking.

Vitamine
Award winnend vitamine K2 (MenaQ7®)
De verwante vitamines zijn in hoge en biologisch beschikbare doseringen in de Multi Nacht Mama formule opgenomen. Zo bestaat vitamine K2 uit 10 vormen, waarvan menaquinon-7 (MK-7) de best opneembare vorm is. In 2015 won het gepatenteerde MenaQ7® zelfs de Best Functional Ingredient Award.

Riante 25 mcg vitamine D3 voorziet in je behoefte
Een ontoereikende vitamine D huishouding is door de schaarste aan zonnestralen in de Benelux vaker regel dan uitzondering. En nu wil het geval dat de Benelux slechts vijf maanden per jaar voldoende zon ontvangt om de vitamine D productie in ons lichaam op peil te houden. De algemene aanbeveling is dan ook om in de gure wintermaanden vitamine D3 bij te slikken. Met een riante dosering van 25 mcg per tablet hoef je naast de Multi Nacht Vrouw geen aparte vitamine D meer te suppleren!

Rode alg, natuurlijke botondersteuning
Vrouwen hebben een verhoogde behoefte aan nutriënten die de botgezondheid ondersteunen*. Ze hebben namelijk van nature brozere botten dan mannen, maar met name de overgang zorgt voor een snelle achteruitgang van de botgezondheid. Hier hebben we wat op bedacht. Rode alg (lithothamnion calcareum), bevat biologisch beschikbaar calcium, magnesium en 72 andere essentiële sporenmineralen. Nutriënten die een belangrijke rol spelen in het behoud van de botgezondheid. En met de royale dosering van 230 mg aan rode alg bestempelen we de Multi Nacht Vrouw als een uitgekiende formule, speciaal voor de vrouw!

Het gerenommeerde Aquamin® (Rode Alg)
Aquamin® is een ingrediënt uit de portefeuille van het hoog aangeschreven Marigot Ltd. Een onderneming die zich al ruim 24 jaar specialiseert in het verkrijgen van alg, uitsluitend op duurzame wijze. Deze rode alg vindt zijn herkomst in de zeebodem van de westkust van Ierland en de noordwestkust van IJsland. Deze Atlantische wateren zijn helder, vrij van vervuiling en buitengewoon mineraalrijk. Het volledige assortiment van de mondiale speler Marigot Ltd, wordt bovendien ondersteund door recent, klinisch en hoogwaardig peer-reviewed onderzoek.

Extra informatie voor professionals
In het lichaam van verschillende organismen blijkt er één centrale aansturing te bestaan. Een soort dirigent die verantwoordelijk is voor de diverse ritmes in het lichaam en zorgt dat alle cellen, weefsels en organen op het juiste moment actief zijn. Deze aansturing wordt de biologische klok genoemd.

Biologische klok
Een biologisch klok betreft fysiologische en hormonale schommelingen in het lichaam gedurende de dag (Reppert et al., 1988). De biologische klok staat rechtstreeks in verbinding met het netvlies van het oog en wordt gestuurd door zogenoemde tijdsindicatoren. De belangrijkste tijdsindicatoren voor de biologische klok zijn licht en duisternis. De biologische klok geeft deze informatie door aan het lichaam zodat het zijn slaap- en waakritme kan aanpassen (Yagita et al., 2001; Yar et al., 2016). Bij de mens spelen ook sociale signalen een rol zoals vaste tijdstippen van maaltijden.

Een master clock, die zich in de hersenen bevindt, coördineert alle biologische klokken in ons lichaam zodat deze goed op elkaar zijn afgestemd (Yagita et al., 2001). Bij mensen bevindt deze master clock zich in de hypothalamus. Dit is een gebied in de hersenen net boven het punt waar de zenuwen van de ogen elkaar kruisen. Doordat deze zo dicht bij de oogzenuw zit krijgt hij directe informatie vanuit de ogen (Campbell et al., 2017).

Consequenties voor de mens
De chronobiologie houdt zich bezig met het onderzoek van de biologische ritmen. Men heeft inmiddels zo’n honderd processen in ons lichaam ontdekt die hun eigen klok hebben. Elk orgaan kent zijn eigen ritme en deze zijn niet allemaal gelijk (Campbell et al., 2017; Liu & Chang, 2017). Zonder biologische klok zouden de organen steeds minder synchroon gaan lopen, zodat bijvoorbeeld honger optreedt op het moment dat men nog slaapt.

Biologische klokken zijn zo ingesteld dat organismen precies weten wat ze op welk tijdstip moeten doen en hebben daar de juiste voedingsstoffen bij nodig (Campbell et al., 2017; Yar et al., 2016). ‘s Ochtends hebben we behoefte aan koolhydraten, omdat die snel kunnen worden omgezet in energie voor de dag.

In de avond wordt het voedsel voor een deel omgezet in reserves en hebben we meer behoefte aan eiwitten en in vet oplosbare vitaminen voor de opbouwprocessen, die vooral ‘s nachts plaatsvinden (Goncalves et al., 2015; Martínez-Moneo et al., 2016). Ook de groei en de opbouw gebeurt in de nacht. Dit staat in verband met de hormonen die in het bloed hun eigen cyclus vormen. Cortisol en noradrenaline hebben hun hoogtepunt in de ochtend, serotonine juist in de avond (Kuehl et al., 2015). Groeihormonen worden alleen ’s nachts aan het bloed afgegeven. Ter ondersteuning van dit bioritme heeft het lichaam dan ook overdag wezenlijk andere voedingsstoffen nodig dan tijdens de nachtrust (Goncalves et al., 2015; Martínez-Moneo et al., 2016).

Klokkijken
Het belang van een goede nachtrust
Groeihormonen worden alleen ’s nachts aan het bloed afgegeven en zijn om verschillende redenen erg belangrijk (Grimberg et al., 2016):

Lengtegroei van de spieren
Ontwikkeling van de spieren
Wederopbouw van de lichaamscellen
Door voortdurend tekort aan kwalitatief goede slaap kunnen chronische klachten optreden (Thorpy et al., 2017). Waarschijnlijk ligt de oorzaak hiervan in een gebrek aan serotonine. Dit is echter een typisch kip-ei verhaal, waardoor de precieze oorzaak van deze klachten moeilijk te achterhalen is. Een tekort aan serotonine zorgt ervoor dat er minder melatonine beschikbaar is, waardoor slapen moeizamer gaat (Xie et al., 2017). Door chronisch slaapgebrek kunnen klachten ontstaan zoals een prikkelbare darm, chronische vermoeidheid of spierkrampen (McGrane et al., 2015). De prolactine aanmaak is op zijn beurt weer afhankelijk van melatonine en geschiedt vooral enkele uren na de start van de melatonineproductie. Prolactine speelt onder andere een belangrijke rol bij de ondersteuning van het afweersysteem en de regulatie van de eetlust (Bernard et al., 2015). Wanneer de nachtrust verstoord is, vindt er overdag meer prolactineproductie plaats dan ‘s nachts. Hierdoor vermindert de hoeveelheid NK-cellen en T-cellen waardoor het immuunsysteem minder goed functioneert (Castanza et al., 2015). Een goede nachtrust is dus essentieel voor het functioneren van het menselijk lichaam. Herstel van spierweefsel, het verwijderen van zuurresiduen en het ontdoen van zware metalen gebeurt bij voorkeur s ’nachts (Raap, Pinxten & Eens, 2016). De juiste vitaminen en mineralen die daarop afgesteld zijn kunnen dus het beste ‘s avonds ingenomen worden.

Multi Dag & Nacht Vrouw®
Met de Multi Dag & Nacht Vrouw® van Vitakruid maak je letterlijk dag en nacht verschil ten opzichte andere hooggedoseerde multivitamines. Overdag suppleer je de voedingsstoffen voor de energie die je nodig hebt om fit, scherp en alert te zijn. ’s Avonds neem je de nachttablet die voorziet in de voedingsstoffen voor de rust, gezonde slaap en opbouw van de hersen-, spier- en zenuwcellen.

De Multi Dag Vrouw is zo samengesteld dat er rekening is gehouden met de extra voedingssto­ffen die nodig zijn voor de gezondheid van de vrouw. Bovendien is de samenstelling van de Multi Dag Vrouw afgestemd op het bioritme van de vrouw. De behoeftes van vrouwen zijn nu eenmaal anders dan die van mannen. De Multi Dag & Nacht Vrouw® van Vitakruid is de beste keuze voor uw gezondheid als vrouw zijnde!

Foliumzuur
Foliumzuur is een erg belangrijk nutriënt voor de vrouw. De Multi Dag Vrouw bevat het gepatenteerde folaat Quatrefolic® in de dosering 600 mcg. Dit type foliumzuur is de absolute top aangezien deze vorm de meest actieve en lichaamseigen vorm 5-MTHF is (Miraglia et al., 2016). De stabiliteit garanderen we door de binding met glucosaminezout (Bayes, Agrawal & Schloss, 2019).

Ontwikkeling foliumzuur
Quartefolic® heeft meer voordelen ten opzichte van gewoon foliumzuur. De laatste jaren zijn de voordelen van de actieve vorm van foliumzuur steeds duidelijker geworden. Zo kan suppletie met een regulier foliumzuursupplement leiden tot een hoge bloedspiegel van niet-gemetaboliseerd foliumzuur (Reynolds, 2006). Met het biologisch actieve 5-MTHF vervalt dit probleem. Ook kan Quatrefolic® de bloed-hersenbarrière wel passeren in tegenstelling tot gewoon foliumzuur (Miraglia et al., 2016).

Bovendien verloopt bij een relatief grote groep mensen de omzetting van foliumzuur naar 5-MTHF (de actieve vorm van foliumzuur) moeizaam (Daniels & Robinson, 2017). Het is echter altijd onmogelijk geweest om actief foliumzuur, het zogenoemde folaat, te verwerken in een supplement. Actief foliumzuur is hier gewoonweg niet stabiel genoeg voor. Desalniettemin is Gnosis er na jaren van ontwikkeling in geslaagd hier een oplossing voor te verzinnen. Quatrefolic® is een folaatvorm die gebonden is aan glucosaminezout (uit plantaardige bron). Deze vorm is zeer stabiel gebleken. Daarnaast is Quatrefolic® goed oplosbaar in water en daardoor biologisch beschikbaarder dan 5-MTHF gebonden aan calciumzout (Daniels & Robinson, 2017).

Daarom noemen we Quatrefolic® met recht de vierde generatie foliumzuur met vier belangrijke voordelen: biologische beschikbaarheid, veiligheid, stabiliteit en formuleringsflexibiliteit.

Opneembaarheid Quatrefolic
Biotine
Biotine is een ander belangrijk nutriënt voor de vrouw. De vitamine speelt een belangrijke rol in een gezond vetzuurmetabolisme (Trüeb, 2016). Daarnaast is biotine gekoppeld aan specifieke eiwitten die ervoor zorgen dat DNA compact is opgevouwen in chromosomen en hiermee bijdragen aan stabiliteit van het genoom (Zempleni & Kuroishi, 2012). Biotine werkt onder meer nauw samen met foliumzuur, pantotheenzuur en vitamine B12. In de Multi Dag Vrouw zit een dosering van 150 mcg biotine wat overeenkomt met de huidige aanbeveling van de Gezondheidsraad (Trüeb, 2016; Zempleni & Kuroishi, 2012).

Choline
Choline is in alle weefsels aanwezig als essentieel onderdeel van fosfolipiden (Sachan, Hongu & Johnson, 2005). De vitamine speelt een belangrijke rol bij de geheugenfunctie, leercapaciteit, aanmaak van de neurotransmitter acethylcholine, methylering van DNA en de spierwerking (Sachan, Hongu & Johnson, 2005). Onderzoek toont aan dat een hogere choline-inname een betere ontwikkeling geeft van de hippocampusfunctie (centrum voor leren en geheugen) (Zeisel, 2004).

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het belang van choline in onze voeding, maar met name Dr. Steven Zeisel van de University of North Carolina heeft zich helemaal toegelegd op het onderzoek naar choline. Hij laat zien wat de genetische en epigenetische waarde (studie van omkeerbare erfelijke veranderingen in de genfunctie) betekent voor de dagelijkse behoefte van choline (Zeisel, 2004; Zeisel & Da Costa, 2009).

B-vitaminen
De Multi Dag Vrouw bevat tevens actieve vormen van de verschillende B-vitamines. Het tablet bevat zelfs twee soorten van de actieve vorm vitamine B12, zowel methylcobalamine als adenosylcobalamine (Agnew-Blais et al., 2015). Extra magnesium zit zowel in de Multi Dag Vrouw als in de Multi Nacht Vrouw en wel in de mooie verbindingen bisglycinaat en citraat.

Behoefte van de vrouw (nachtformule)
De nutriënten waar de vrouw voornamelijk ’s nachts behoefte aan heeft zijn te vinden in het Multi Nacht Vrouw tablet. Daarnaast zijn de verschillende vitamines en mineralen in dit product geselecteerd op basis van synergie en biologische beschikbaarheid.

Bescherming tegen oxidatieve schade
‘s Nachts heeft het lichaam meer behoefte aan de in vetoplosbare vitamines. De Multi Nacht Vrouw voorziet in extra vitamine D3 met een dosering van 25 mcg en vitamine E in de goed opneembare vorm D-alfa-tocoferol acetaat 30 mg (Moran & Johnson, 2017). Daarnaast bevat deze formule vitamine F, K2 en Ascorbyl palmitaat (vitamine C). De in vetoplosbare vitamine C is van belang voor het normaal functioneren van het zenuwstelsel en de psychologische functies (Moran & Johnson, 2017). De in vetoplosbare vitamines zijn vitamines die we nodig hebben als antioxidant ter bescherming van de cellen tegen schade door vrije radicalen waar we aan blootgesteld worden mede door de druk van het huidige leefmilieu (Papas, 1999).

IJzer
Voor de verhoogde behoefte aan ijzer is door ons gekozen voor het goed opneembare en maagvriendelijke ijzerbisglycinaat (Yar et al., 2016). Dit mineraal is in de Multi Dag Vrouw vertegenwoordigd met 15 mg en in de Multi Dag Vrouw zit nog eens 10 mg.

Vetzuren
Essentiële vetzuren zoals geconjugeerd linoleenzuur zijn van groot belang voor onder andere de ontwikkeling en het normaal functioneren van het centrale zenuwstelsel (Bendich, 1992). In de Multi Nacht Vrouw hebben we dit vetzuur toegevoegd. Andere vetzuren die belangrijk zijn zoals EPA en DHA kun je het beste bij suppleren door het nemen van onze Visolie forte.

Vitamine A
Er wordt vaak gewaarschuwd voor de gevaren van een overschot aan vitamine A. Bij de samenstelling van de Multi nacht Vrouw is gekozen voor een veilige en toch een belangrijke dosering van vitamine A in de vorm van retinol acetaat en 6 mg natuurlijke bèta caroteen (Joustra et al., 2017). Dit zal nooit leiden tot een te hoog vitamine A gehalte.

Vitamine D, ijzer, magnesium, calcium en zink hebben een gunstige invloed op het celdelingsproces en dragen bij aan het proces van celvernieuwing (Sanders et al., 2010). Calcium speelt een rol in het proces van cel differentiatie. Zink is nodig bij de opbouw van eiwitten en vernieuwing van weefsel en biedt ondersteuning bij detoxificatie via de lever (Sanders et al., 2010). Wanneer de lever goed blijft functioneren kan het lichaam zelf herstellen en reinigen.

Voor de ontwikkeling van de vrouw is het essentieel te suppleren met extra jodium, maar vooral ook met mineralen zoals ijzer, boor, magnesium, calcium, molybdeen, kalium, selenium en zink (Mahdavi-Roshan et al., 2015). De Multi Nacht Vrouw voorziet in deze extra behoefte.

Dé multi die rekening houdt met het bioritme van de mens
Gezien het feit dat alle processen in het lichaam een piek en dal moment kennen, hebben we een innovatief multivitamine preparaat ontwikkeld dat rekening houdt met het bioritme van de mens.

Overdag moeten we prestaties leveren en waakzaam zijn. Als het licht gaat schijnen, maakt het lichaam zich klaar om in actie te komen. ‘s Morgens hebben we behoefte aan koolhydraten omdat die snel kunnen worden omgezet in energie voor de dag (Campbell et al., 2017). De Multi Dag formule bevat voedingsstoffen die overdag belangrijk zijn voor de energie, spierkracht, spijsvertering, concentratie en het geheugen.

Waar het lichaam overdag behoefte heeft aan de water oplosbare vitamines B en C, heeft het ‘s nachts meer behoefte aan vet oplosbare vitamines zoals A, D, K en Ascorbyl palmitaat (vet oplosbare C) (Campbell et al., 2017). ’s Nachts vindt de belangrijkste groei plaats. Tijdens de slaap is het lichaam tegelijkertijd bezig om alle aanwezige zuurresiduen op te ruimen (Goncalves et al., 2015). Ze worden geneutraliseerd door mineralen als calcium en magnesium. De Multi Nacht formule bevat voedingsstoffen die ’s nachts belangrijk zin om spier-, zenuw- en hersenweefsel op te bouwen en te herstellen.

Dosering
Multi Dag Vrouw: Neem 1 tablet ’s ochtends in.

Deze formule voorziet in voedingsstoffen die goed zijn voor de energiebehoefte overdag.

Formaat
Ingrediënten: Vitaminen, mineralen, bioflavonoïden, inositol, grape seed extract (OPC), alfa-liponzuur, 5-methyltetrahydrofoliumzuur glucosamine zout, microcrystallijne cellulose (vulstof), magnesium stearaat (antiklontermiddel), hydroxypropyl methyl cellulose (coating), silicium dioxide (vulstof), polysorbaat (moisterizer), bijenwas (glansmiddel).

Bevat geen: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Samenstelling per dosering (1 tablet) RI*
Vitamine B1 (thiamine HCL) 30 mg 2727%
Vitamine B2 (riboflavine) 30 mg 2142%
Vitamine B3 (niacinamide) 30 mg 187%
Vitamine B5 (calcium-D-pantothenaat) 75 mg 1250%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 6 mg 429%
Foliumzuur (Quatrefolic®, folaat 5-MTHF) 400 µg 200%
Vitamine B12 (methylcobalamine) 100 µg 4000%
Vitamine B12 (adenosylcobalamine) 70 µg 2800%
Biotine (vitamine B8) 150 µg 300%
Vitamine C (ascorbinezuur) 160 mg 200%
Alfa-liponzuur 10 mg **
Choline (bitartraat) 75 mg **
Inositol 20 mg **
Bioflavonoïden (citrus) 60 mg **
OPC (druivenpitextract 95%) 20 mg **
IJzer (bisglycinaat) 15 mg 107%
Calcium (ascorbaat) 90 mg 9%
Chroom (picolinaat) 180 µg 450%
Magnesium (bisglycinaat, citraat) 56 mg 15%
Koper (gluconaat) 750 µg 75%
Mangaan (citraat) 5 mg 250%
PABA (para-aminobenzoëzuur) 50 mg **
* Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld
Multi Nacht vrouw: Neem 1 tablet ’s avonds in.

Deze formule voorziet in voedingsstoffen die goed zijn voor de opbouw van bind-, spier- bot- en hersenweefsel en bevordert een gezonde nachtrust.

Formaat
Ingrediënten: Vitaminen, mineralen, aminozuren, dimethylethanolamine bitartraat, microcrystallijne cellulose (vulstof), croscamellose sodium (disintegrant), magnesium stearaat (antiklontermiddel), hydroxypropyl methyl cellulose (coating), silicium dioxide (vulstof), polysorbaat (moisterizer), bijenwas (glansmiddel).

Bevat geen: gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen.

Vitamine K2 is afkomstig van gefermenteerde soja.

Samenstelling per dosering (1 tablet) RI*
Rode alg (Aquamin®: o.a. rijk aan calcium, magnesium en silicium) 230 mg **
Bèta caroteen 6 mg **
Vitamine A (retinol acetaat) 200 µg 25%
Vitamine C (ascorbinezuur / ascorbylpalmitaat) 160 mg 200%
Vitamine D3 (cholecalciferol) 25 µg 500%
Vitamine E (D-alfa-tocoferol) 30 mg 250%
Vitamine K2 (MenaQ7®, menaquinon-7 K2) 25 µg 33%
Boron (natriumboraat) 800 µg **
Jodium (kaliumjodide) 150 µg 100%
IJzer (bisglycinaat) 10 mg 71%
Kalium (chloride) 150 mg 8%
Magnesium (bisglycinaat, citraat) 56 mg 15%
Molybdeen (natriummolybdaat) 90 µg 180%
Selenium (methionine) 200 µg 363%
Linolzuur (geconjugeerd) 15 mg **
DMAE (dimethylethanolamine) 14 mg **
L-Taurine 25 mg **
Zink (citraat) 14 mg 140%
* Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld

Veiligheid
De Multi Dag Vrouw is niet geschikt voor kinderen tot en met 17 jaar. De tablet is voorzien van een handige breekstrip, wanneer er gebruik wordt gemaakt van een half tablet is deze geschikt vanaf 11 jaar.

De Multi Nacht Vrouw is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Scroll naar boven