Vitakruid Multi Dag & Nacht Man Sport 2 x 90 tabletten

75.90

Beschikbaarheid: 2 op voorraad

Vitakruid Multi Dag & Nacht Man Sport 2 x 90 tabletten

 

Productbeschrijving

Vitaminen en mineralen uit voeding

Bij een krachttraining of hardloopsessie zet je je lichaam flink aan het werk. Om optimale resultaten te behalen, is het essentieel om je lichaam de juiste voedingsstoffen te geven. De belangrijkste brandstof voor sporters tijdens intensieve inspanning zijn koolhydraten. Voor de groei en het herstel van spieren zijn eiwitten daarentegen belangrijk.

 • Koolhydraten haal je uit groenten, fruit, aardappel, quinoa, haver, zuivel en volkoren producten.
 • Eiwitten haal je uit vlees, vis, eieren, zuivel, noten, zaden en peulvruchten.

Afgezien van deze macronutriënten, zijn er ook bepaalde vitaminen en mineralen die extra ondersteuning bieden voor zaken zoals spieren en energieniveau.* Hieronder vallen B-vitaminen, vitamine C, vitamine D, magnesium en ijzer. Zorg voor een dieet dat rijk is aan groenten, fruit, vlees, vis, zuivel, peulvruchten, noten en zaden.

Multi Dag Man Sport

Ben jij een man die regelmatig sport? Met de Multi Dag Man Sport kun je jouw voedingspatroon aanvullen met nutriënten die je gedurende de dag ondersteunen in je actieve levensstijl. In de dagformule zitten voedingsstoffen die gunstig zijn voor sportende mannen zoals B-vitamine, vitamine C en ijzer. Daarnaast zijn extracten van groene thee, ashwagandha en shilajit toegevoegd.

B-complex is goed voor het energieniveau

De B-vitamines dragen bij aan fitheid en ondersteunen het energieniveau. Perfect voor al je sportieve activiteiten gedurende de dag. Maar dit vormt slechts een van de vele voordelen van het B-complex voor sporters:

 • Vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12 en biotine activeren de natuurlijke energie in het lichaam
 • Vitamine B2, B3, B5, B6, B12 en foliumzuur helpen bij vermoeidheid
 • Vitamine B1 heeft een gunstige werking op het hart
 • Vitamine B6, B12 en foliumzuur ondersteunen het immuunsysteem
 • Vitamine B1, B3, B6, B12, biotine en foliumzuur zijn goed voor het concentratievermogen

De veilige vorm van vitamine B6

In de Multi Dag Sport Man zit vitamine B6 in de vorm van P-5-P, een biologisch actieve vorm die goed door het lichaam wordt geabsorbeerd. Voor deze specifieke B6-vorm zijn er geen bijwerkingen gemeld. Bovendien ligt de dosering (3 mg) in deze multi vér onder de maximale aanvaardbare dagelijkse dosis (21 mg).

Actieve foliumzuur en vitamine B12 voor beter opname

Vitamine B12 en foliumzuur moeten in het lichaam eerst omgezet worden voordat ze benut kunnen worden. Deze complexe processen kunnen echter moeizaam verlopen. De Multi Dag Sport Man bevat daarom de biologisch actieve vormen van deze vitamines: foliumzuur als 5-MTHF en vitamine B12 als methylcobalamine en adenosylcobalamine. Het lichaam hoeft deze natuurlijke vormen niet meer om te zetten, waardoor ze direct bruikbaar zijn (zie figuur 1 en 2).

Figuur 1: omzettingsproces vitamine B12

Figuur 2: omzettingsproces foliumzuur

Ashwagandha helpt om spieren op te bouwen**

Ashwagandha is een van de meest veelzijdige kruiden uit de traditionele Indiase geneeskunde (Ayurveda). Het kruid staat onder andere bekend om zijn ondersteunende rol bij de werking van de spieren, het energieniveau en de mannelijke potentie.** Ashwagandha draagt bij aan de groei van spiermassa en speelt daarmee een rol bij het behoud van sterke spieren.** Daarnaast houdt het kruid het energieniveau op peil en is goed voor het uithoudingsvermogen.**

IJzer & vitamine C: een perfect team

Vitamine C en ijzer mogen niet missen in een multivitamine voor sporters. IJzer draagt bij aan de aanmaak van rode bloedlichaampjes en is daarmee betrokken bij het transport van zuurstof. Vitamine C ondersteunt dit proces door het ijzergehalte in het bloed te verhogen. Bovendien is deze vitamine belangrijk voor de bloedvaten.

Daarnaast is dit ijzersterk team goed voor de weerstand, van belang voor de energiehuishouding en helpt bij vermoeidheid. De dosering van vitamine C zorgt ervoor dat je deze in de meeste gevallen niet apart hoeft te suppleren.

OPC is goed voor de bloedcirculatie**

De krachtige antioxidanten OPC (oligomerisch proanthocyanidine) zijn te vinden in voedingsmiddelen zoals bessen, druiven, chocolade en thee.** OPC zijn door hun celbeschermende werking goed voor hart en bloedvaten, wat gunstig is voor de bloeddruk en doorbloeding.**

Shilajit (Sabinsa®) ondersteunt de mannelijke potentie **

Ook het kruid shilajit heeft zijn roots in de Ayurvedische geneeskunde. Deze plant ondersteunt een normaal libido, is goed voor de prostaat en helpt bij het normaal blijven plassen.**

Sabinsa® garandeert kwaliteit en veiligheid

Fabrikant Sabinsa® staat bekend om zijn toewijding aan hoge kwaliteitsnormen in de productie van Ayurvedische ingrediënten. Het shilajit extract wordt vervaardigd onder strenge kwaliteitsgaranties, wat resulteert in een product dat niet alleen veilig is maar ook voldoet aan de verwachtingen van een optimale standaardisatie. Het extract bevat minimaal 60% humuszuur en 20% fulvinezuur, de stoffen die voor de werkzaamheid zorgen.

Multi Nacht Man Sport

Na een sportieve dag voorziet de Multi Nacht Sport Man in aanvullende ondersteuning voor je leefstijl. Belangrijke voedingsstoffen in de nachtformule zijn de vetoplosbare vitaminen (A, D, E, K) en de mineralen zink en selenium. Bovendien zijn gemberwortel en passiebloem onmisbaar in de nachtvariant.

Vitamine D is goed voor spieren en botten

Voor sporters is vitamine D een belangrijke voedingsstof. De zonnevitamine speelt een rol in weefselgroei, heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en is goed voor de werking van de spieren. Het biedt ondersteuning bij het behoud van soepele, sterke spieren.

Vitamine D is samen met vitamine K belangrijk voor de calciumstofwisseling en daarmee het behoud van sterke botten. Vitamine D zorgt voor een goede opname van calcium uit voeding, terwijl vitamine K helpt bij de calciumopname in de botten.

In de Multi Nacht Sport Man zit een vitamine D dosering van 20 mcg. Buiten de wintermaanden is het hierdoor vaak niet nodig om een apart vitamine D supplement te gebruiken.

Zink & Selenium: mannenmineralen

De mineralen zink en selenium mogen niet ontbreken in een multivitamine voor mannen. Ze dragen bij aan de productie van zaadcellen, waarbij selenium specifiek de beweeglijkheid van het zaad ondersteunt. Beide mineralen zijn goed voor zowel de spermakwaliteit als de vruchtbaarheid van de man.

Naast hun rol bij de voortplanting bieden zink en selenium extra voordelen. Ze helpen het immuunsysteem en ondersteunen de normale haargroei. Zink speelt bovendien een belangrijke rol bij het handhaven van normale testosteronwaarden in het bloed.

Gember ondersteunt de darmwerking**

Gember is een kruid met een unieke smaak dat zowel in de keuken als voor andere doeleinden wordt gebruikt. Dit komt door de aanwezigheid van bioactieve verbindingen zoals gingerol. Gember speelt onder andere een rol in de spijsvertering doordat het goed is voor een normale maagfunctie en de darmwerking.**

Het keukenkruid is goed voor de darmpassage en biedt ondersteuning bij de vertering van eiwitten in de darmen.** Gember is ook in te zetten bij een opgeblazen gevoel na het eten.** Dit maakt het een ideale keuze voor sporters die vaak eiwitten consumeren.

Passiebloem is goed voor de nachtrust**

Het passiebloem extract in de nachtformule helpt om lekker te slapen.** De alkaloïden harmine en harmaline zijn de belangrijkste actieve bestanddelen van deze natuurlijke rustgever.** Deze stoffen hebben een gunstige invloed op de slaapfunctie doordat ze helpen om lichaam en geest te ontspannen.** Passiebloem helpt om uitgerust wakker te worden, wat belangrijk is voor sporters.**

* Goedgekeurde gezondheidsclaims:
Multi Dag Man Sport
 • Vitamine B1 is o.a. goed voor: hart, zenuwstelsel, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen en de energiestofwisseling.
 • Vitamine B2 is o.a. belangrijk voor: zenuwstelsel, slijmvliezen, ijzerhuishouding, huid, gezichtsvermogen en het energieleverende metabolisme.
 • Vitamine B3 is o.a. goed voor: huid, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen, slijmvliezen, zenuwstelsel en het energiemetabolisme.
 • Vitamine B5 draagt o.a. bij aan: de vermindering van moeheid en vermoeidheid, de normale weerstand tegen stress, geestelijke inspanning/druk en het energieleverend metabolisme.
 • Vitamine B6 is o.a. goed voor: cysteine aanmaak, homocysteïnemetabolisme, eiwitstofwisseling/glycogeenstofwisseling, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen en het zenuwstelsel.
 • Biotine draagt o.a. bij aan: normale haargroei, een gezonde huid, een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.
 • Folaat draagt o.a. bij aan: extra energie bij vermoeidheid/moeheid, hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen, het normale functioneren van het immuunsysteem, de aanmaak van cellen en weefsels, tot de vorming van rode en witte bloedcellen en de normale aminozuursynthese.
 • Vitamine B12 is o.a. goed voor: het celdelingsproces, vermoeidheid en moeheid, de energiestofwisseling, de vorming van rode bloedcellen en het zenuwstelsel.
 • Vitamine C is o.a. goed voor: de vorming van collageen, het skelet, de huid, het ijzergehalte in het bloed, de weerstand tijdens en na fysieke inspanning, het gebit en bij vermoeidheid en moeheid.
 • Chroom draagt o.a. bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten en de normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.
 • IJzer is o.a. goed voor: celdelingsproces, geheugen, concentratie en bij vermoeidheid en futloosheid.
 • Koper is o.a. goed voor: het bindweefsel in de huid, een normale pigmentatie van de huid, de weerstand en het zenuwstelsel.
 • Mangaan is goed voor skelet, kraakbeen, energiemetabolisme en de botaanmaak.
 • Choline is o.a. goed voor het homocysteïnemetabolisme en de lever.
Multi Nacht Man Sport
 • Vitamine A is o.a. belangrijk voor: gezichtsvermogen, huid, ijzerstofwisseling, weerstand en slijmvlies.
 • Vitamine C is o.a. goed voor: de vorming van collageen, het skelet, de huid, het ijzergehalte in het bloed, de weerstand tijdens en na fysieke inspanning, het gebit en bij vermoeidheid en moeheid.
 • Vitamine D is o.a. goed voor: het calciumgehalte in het bloed, het skelet, de opname van calcium, het celdelingsproces, de weerstand, het gebit en de spieren.
 • Vitamine K ondersteunt o.a. de botten en de bloedstolling.
 • Vitamine E beschermt gezonde cellen en weefsels.
 • IJzer is o.a. goed voor: celdelingsproces, geheugen, concentratie en bij vermoeidheid en futloosheid.
 • Jodium is goed voor het geheugen, de concentratie, het energiemetabolisme, de schildklier, het zenuwstelsel en de huid.
 • Molybdeen draagt bij tot een normaal zwavelaminozuurmetabolisme.
 • Selenium is o.a. goed voor: haar, nagels, tegen vrije radicalen en de schildklier.
 • Zink is o.a. goed voor: skelet, celdelingsproces, gezichtsvermogen, haar, huid, nagels en tegen het effect van vrije radicalen.
** Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating
Multi Dag Man Sport
 • Ashwagandha is goed voor het uithoudingsvermogen en helpt om spieren op te bouwen.
 • Shilajit en ashwagandha ondersteunen de mannelijke potentie.
 • Shilajit ondersteunt een normaal libido en helpt normaal blijven plassen.
 • OPC is een anti-oxidant en beschermt tegen vrije radicalen.
 • OPC is ter ondersteuning van hart en bloedvaten en ondersteunt het metabolisme.
 • OPC is goed voor de bloedcirculatie en houdt de normale bloeddruk in stand.
 • OPC is voor het behoud van normale structuur en functie van de huid (anti-oxidant).
Multi Nacht Man Sport
 • Passiebloem is een natuurlijke rustgever, ontspant en helpt bij onrustig of gespannen gevoel.
 • Passiebloem helpt bij het bevorderen van de slaapbereidheid.
 • Gemberwortel is goed voor de spijsvertering, darmwerking en een normale maagfunctie.
Samenstelling per dosering (1 tablet) RI*
Vitamine B1 (thiamine HCL) 12,5 mg 1136%
Vitamine B2 (riboflavine-5-fosfaat) 6,1 mg 436%
Vitamine B3 (niacinamide) 35 mg 219%
Vitamine B5 (calcium-D-pantothenaat) 25 mg 417%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 4 mg 286%
Biotine (vitamine B8) 85 mcg 170%
Foliumzuur (folaat, 5-MTHF calciumzout) 200 mcg 100%
Vitamine B12 (adenosylcobalamine) 20 mcg 800%
Vitamine B12 (methylcobalamine) 80 mcg 3200%
Vitamine C (calcium / magnesiumascorbaat) 130 mcg 163%
Chroom (picolinaat) 110 mcg 275%
IJzer (bisglycinaat) 7 mg 50%
Koper (gluconaat) 1,5 mg 150%
Mangaan (citraat) 1 mg 50%
Alfa-liponzuur 10 mg **
Ashwagandha extract 50 mg **
Bioflavonoïden (citrus) 60 mg **
Choline (bitartraat) 110 mg **
Groene thee extract 20 mg **
waarvan: 10% EGCG (epigallocatechine-3-gallaat) 2 mg **
Inositol 25 mg **
OPC (druivenpitextract 95%) 20 mg **
PABA (para-aminobenzoëzuur) 30 mg **
Shilajit extract (Sabinsa®, 20% fulvinezuur, 60% humuszuur) 50 mg **

Ingrediënten :Multi dag man sport: Vitaminen, mineralen, microcrystalline cellulose (anti-klontermiddel), Choline bitartraat, Citrus bioflavonoiden, Ashwagandha extract, Shilajit extrac, PABA (para-aminobenzoëzuur), stearinezuur (anti-klontermiddel), Inositol, Druivenpit extract (OPC), Groene thee extract (Camellia sinensis), HPMC (glansmiddel), Alfa-liponzuur, glycerol (bevochtigingsmiddel).

Bevat geen : GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Samenstelling per dosering (1 tablet) RI*
Bèta caroteen 5 mg **
Vitamine A (retinol acetaat) 400 mcg 50%
Vitamine C (ascorbylpalmitaat / calciumascorbaat) 100 mg 125%
Vitamine D3 (cholecalciferol, Vita-algae D®) 20 mcg 400%
Vitamine E (d-alfa-tocoferolacetaat) 15 mg 125%
Vitamine K2 (VitaMK7®, menaquinon-7 K2) 30 mcg 40%
Boron (natriumboraat) 1 mg **
IJzer (bisglycinaat) 7 mg 50%
Jodium (kaliumjodide) 150 mcg 100%
Magnesium (malaat) 20 mg 5%
Molybdeen (natriummolybdaat) 65 mcg 130%
Selenium (natriumselenaat) 100 mcg 182%
Zink (methionine) 12 mg 120%
DMAE (dimethylethanolamine) 10 mg **
L-Taurine 30 mg **
Gemberwortel extract 50 mg **
Passiebloem extract (9:1) 60 mg **

Ingrediënten :Multi nacht man sport: Vitaminen, Mineralen, microcrystalline cellulose (anti-klontermiddel), dicalcium fosfaat (vulstof), Passiebloem extract (Passiflora), Zwarte gemberwortel extract (Zingiber officinale), L-Taurine, DMAE (dimethylethanolamine), magnesium stearaat (anti-klontermiddel), HPMC (glansmiddel), glycerol (bevochtigingsmiddel).

Bevat geen : GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Scroll naar boven