Vitakruid Multi Dag & Nacht Man 50+ 2 x 90 tabletten

75.90

Beschikbaarheid: 1 op voorraad

Vitakruid Multi Dag & Nacht Man 50+ 2 x 90 tabletten

Productbeschrijving

Vitaminen en mineralen uit voeding

Een gezond en uitgebalanceerd voedingspatroon is de beste manier om alle essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. Eet een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, waaronder groenten, fruit, vis, vlees, zuivel, peulvruchten, noten, zaden en pitten. Na de leeftijd van 50 jaar neemt de behoefte aan specifieke voedingsstoffen toe, zoals eiwitten, vitamine B12 en choline. Het opnemen van eieren in je dieet kan hierbij bijvoorbeeld van meerwaarde zijn. Een multivitamine mag nooit een vervanging zijn van je dieet, maar kan wel dienen als aanvulling.

Multi Dag & Nacht Man 50+

Multi Dag Man 50+

Na je 50e streef je nog steeds naar het beste voor jezelf. Maar op oudere leeftijd heeft je lichaam overdag andere voedingsstoffen nodig dan in je jongere jaren. De Multi Dag Man 50+ is speciaal afgestemd om jou overdag te ondersteuning in alle activiteiten. De Dag formule ondersteunt onder andere energieniveau, vitaliteit en prostaat.* ** De formule is bovendien ijzer- en kopervrij en er zit een riante dosering van 100 mcg choline in.

B-vitamines ondersteunen het energieniveau*

De Multi Dag Man 50+ voorziet in een volledig vitamine B-complex dat ondersteuning biedt bij vermoeidheid, de weerstand en de werking van het zenuwstelsel.* Ideaal voor jouw dagelijkse activiteiten! De doseringen zijn aangepast aan de behoeften van de 50+ man en de vitamines zijn in natuurlijke en biologisch beschikbare vorm aanwezig.

Vitamine B12: ideaal voor 50-plussers

Voor oudere volwassenen is er vaak een verhoogde behoefte aan vitamine B12. Het nutriënt speelt onder andere een rol bij het geheugen, energieniveau en immuunsysteem.* De Multi Dag Man 50+ bevat een dosering van 200 mcg vitamine B12, waardoor in de meeste gevallen geen apart supplement nodig is.

In de dag formule zitten uitsluitend de best opneembare vormen van vitamine B12: adenosylcobalamine (50 mcg) en methylcobalamine (150 mcg). In tegenstelling tot de niet-actieve synthetische variant cyanocobalamine, hoeven deze biologische actieve vormen niet meer omgezet te worden door de maag en darmen (zie figuur 1).

Omzetproces vitamine B12

Omzetproces B12

Figuur 1: omzetproces vitamine B12

Zaagpalm (Sabalselect®), goed voor de prostaat**

Een nutriënt dat niet mag ontbreken in een multivitamine voor mannen boven de 50 jaar is zaagpalm. Het extract van de vruchten van deze palmboom ondersteunt het normaal blijven plassen en is goed voor de prostaatfunctie.** Extra voordeel is dat zaagpalm bijdraagt aan de normale haargroei.**

SabalSelect®: minimaal 85 procent vetzuren

SabalSelect® is het beste zaagpalm extract ter wereld. Het wetenschappelijk onderzochte extract garandeert een vetzuurgehalte van minstens 85 procent. Bovendien staan bij dit extract de vruchten aan de basis in plaats van de bladeren.

Sabalselect®

OPC gunstig voor de bloeddruk**

OPC, ook bekend als oligomerisch proanthocyanidine, zijn polyfenolen die overvloedig aanwezig zijn in de natuur, voornamelijk in bessen, druiven, thee en chocolade. Deze antioxidanten helpen gezonde cellen en weefsels behouden.** OPC zijn hierdoor onder andere goed voor de bloeddruk en helpen om hart en bloedvaten gezond te houden.**

Bacopa monnieri (Bacopin®) ondersteunt vitaliteit**

De bacopa monnieri plant wordt in de Ayurvedische geneeskunde al eeuwenlang ingezet voor de concentratie en het geheugen.** Deze effecten worden voornamelijk toegeschreven aan de antioxidanten in de plant – bacosiden genaamd – die een positieve invloed hebben op de bloedcirculatie.** Bacopa monnieri helpt bij geestelijke druk en inspanning en draagt bij tot normale mentale prestaties.**

Bacopa monnieri

Multi Nacht Man 50+

De Multi Nacht Man 50+ is speciaal samengesteld voor de behoeften voor in de nacht. Na je 50e profiteer je van andere nutriënten dan in je jongere jaren. Voor sterke spieren en botten bevat de nachtformule bijvoorbeeld een ruime dosering vitamine D.* De multi bevat daarnaast onder andere vitamine C en vitamine K, ter ondersteuning van de bloedvaten en bloedstolling.*

Vitamine D & K

De voedingsstoffen die niet mogen ontbreken in de Multi Nacht Man 50+ zijn vitamine D & K. Samen zijn deze nutriënten namelijk essentieel voor de calciumstofwisseling en dragen ze bij aan de instandhouding van sterke botten.* Vitamine D zorgt ervoor dat calcium goed wordt opgenomen uit voeding, terwijl vitamine K ertoe bijdraagt dat calcium in de botten opgenomen wordt.*

De Gezondheidsraad beveelt senioren aan extra vitamine D te gebruiken ter versterking van de botten.* Voor mensen ouder dan 50 jaar wordt een dagelijkse inname van 10 mcg aanbevolen, en voor mensen ouder dan 70 jaar is dit 20 mcg per dag.

Belangrijk voor de spieren*

Vitamine D draagt bij aan een normale spierwerking.* De vitamine helpt bij een dagelijkse inname van 20 microgram om de risico’s van vallen te verminderen, in verband met spierzwakte en houdingsinstabiliteit.* Vallen is een risicofactor voor botbreuken bij mannen vanaf 60 jaar.*

Vita-algae D®: goed opneembaar en 100% plantaardig

Er zijn twee belangrijke vormen van deze vitamine, namelijk D2 en D3, waarbij de laatste het meest efficiënt door het lichaam wordt opgenomen. Vita-algae D® wordt gewonnen uit algen en is daarmee een plantaardige variant van vitamine D3. De nacht formule bevat een ruime dosering van 25 mcg zodat jij buiten de wintermaanden in de meeste gevallen geen extra vitamine D supplement hoeft te nemen.

Voor dik haar

De antioxidanten zink en selenium in de Multi Nacht Man 50+ dragen bij aan normale haargroei en houden daarmee je haren sterk.* Zink heeft daarnaast nog meer positieve kenmerken die aansluiten bij de behoeften van de 50+ man. Het mineraal ondersteunt het immuunsysteem, helpt bij het opbouwen van lichaamseiwit, is goed voor het gezichtsvermogen en draagt bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed.*

Passiebloem: ondersteunt de nachtrust**

Een natuurlijke rustgever die niet mag missen in de Nacht formule van de Multi Man 50+ is passiebloem.** In de plant zitten onder andere flavonoïden, alkaloïden, flavonoïden, cumarinen en fenolzuren. De alkaloïden harmine en harmaline zijn de belangrijkste stoffen in passiebloem. Ze helpen bij geestelijke druk en inspanning en zijn daarmee goed voor de nachtrust.**

NAC: de voorloper van glutathion

Het lichaam maakt glutathion aan uit de aminozuren cysteïne, glutamine en glycine. Van deze drie is cysteïne moeilijk te verkrijgen uit voeding. N-acetyl-L-cysteïne (NAC) levert de bouwsteen cysteïne en kan daarmee gezien worden als een voorloperstof van glutathion.

Zeaxanthine en luteïne zijn anti-aging

Zeaxanthine en luteïne zijn carotenoïden, natuurlijke pigmenten die voorkomen in verschillende planten en voedingsmiddelen. Ze behoren tot de groep van xanthofylen, die verantwoordelijk zijn voor de gele tot oranje kleur van veel groenten en fruit. Ook algen produceren zeaxanthine en luteïne ter bescherming tegen intense zonnestraling.

* Goedgekeurde gezondheidsclaims:
Multi Dag Man 50+
 • Vitamine B1 is o.a. goed voor: hart, zenuwstelsel, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen en de energiestofwisseling.
 • Vitamine B2 is o.a. belangrijk voor: zenuwstelsel, slijmvliezen, ijzerhuishouding, huid, gezichtsvermogen en het energieleverende metabolisme.
 • Vitamine B3 is o.a. goed voor: huid, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen, slijmvliezen, zenuwstelsel en het energiemetabolisme.
 • Vitamine B5 draagt o.a. bij aan: de vermindering van moeheid en vermoeidheid, de normale weerstand tegen stress, geestelijke inspanning/druk en het energieleverend metabolisme.
 • Vitamine B6 is o.a. goed voor: cysteine aanmaak, homocysteïnemetabolisme, eiwitstofwisseling/glycogeenstofwisseling, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen en het zenuwstelsel.
 • Vitamine B8 draagt o.a. bij aan: normale haargroei, een gezonde huid, een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.
 • Folaat draagt o.a. bij aan: extra energie bij vermoeidheid/moeheid, hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen, het normale functioneren van het immuunsysteem, de aanmaak van cellen en weefsels, tot de vorming van rode en witte bloedcellen en de normale aminozuursynthese.
 • Vitamine B12 is o.a. goed voor: het celdelingsproces, vermoeidheid en moeheid, de energiestofwisseling, de vorming van rode bloedcellen en het zenuwstelsel.
 • Vitamine C is o.a. goed voor: de vorming van collageen, het skelet, de huid, het ijzergehalte in het bloed, de weerstand tijdens en na fysieke inspanning, het gebit en bij vermoeidheid en moeheid.
 • Chroom draagt o.a. bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten en de normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.
 • Zink is o.a. goed voor: skelet, celdelingsproces, gezichtsvermogen, haar, huid, nagels en tegen het effect van vrije radicalen.
 • Choline is o.a. goed voor het homocysteïnemetabolisme en de lever.
 • Mangaan is goed voor skelet, kraakbeen, energiemetabolisme en de botaanmaak.
Multi Nacht Man 50+
 • Vitamine C is o.a. goed voor: de vorming van collageen, het skelet, de huid, het ijzergehalte in het bloed, de weerstand tijdens en na fysieke inspanning, het gebit en bij vermoeidheid en moeheid.
 • Vitamine D is o.a. goed voor: het calciumgehalte in het bloed, het skelet, de opname van calcium, het celdelingsproces, de weerstand, het gebit en de spieren.
 • Vitamine K ondersteunt o.a. de botten en de bloedstolling.
 • Vitamine E beschermt gezonde cellen en weefsels.
 • Jodium is goed voor het geheugen, de concentratie, het energiemetabolisme, de schildklier, het zenuwstelsel en de huid.
 • Molybdeen draagt bij tot een normaal zwavelaminozuurmetabolisme.
 • Selenium is o.a. goed voor: haar, nagels, tegen vrije radicalen en de schildklier.
** Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating
Multi Dag Man 50+
 • OPC is een anti-oxidant en beschermt tegen vrije radicalen.
 • OPC is ter ondersteuning van hart en bloedvaten en ondersteunt het metabolisme.
 • OPC is goed voor de bloedcirculatie en houdt de normale bloeddruk in stand.
 • OPC is voor het behoud van normale structuur en functie van de huid (anti-oxidant).
 • Bacopa monnieri is goed voor de concentratie en het geheugen.
 • Bacopa monnieri bevat van nature veel antioxidanten. Antioxidanten helpen cellen en weefsels in het brein te beschermen tegen oxidatieve schade. Bacopa monnieri helpt daarmee de vitaliteit te behouden.
 • Zaagpalm is goed voor de urinewegen, urinefunctie en helpt bij een goede vochthuishouding.
 • Zaagpalm draagt bij aan het behoud van normaal haar.
 • Zaagpalm is goed voor de prostaat en het behoud van een goede prostaatfunctie.
Multi Nacht Man 50+
 • Passiebloem is een natuurlijke rustgever, ontspant en helpt bij onrustig of gespannen gevoel .
 • Passiebloem helpt bij het bevorderen van de slaapbereidheid.
Samenstelling per dosering (1 tablet) RI*
Vitamine B1 (thiamine HCL) 12,5 mg 1136%
Vitamine B2 (riboflavine-5-fosfaat) 5,7 mg 407%
Vitamine B3 (niacinamide) 35 mg 219%
Vitamine B5 (calcium-D-pantothenaat) 17,5 mg 292%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 2,4 mg 171%
Biotine (vitamine B8) 85 mcg 170%
Foliumzuur (folaat, 5-MTHF calciumzout) 200 mcg 100%
Vitamine B12 (adenosylcobalamine) 50 mcg 2000%
Vitamine B12 (methylcobalamine) 150 mcg 6000%
Vitamine C (calcium / magnesiumascorbaat) 100 mg 125%
Chroom (picolinaat) 50 mcg 125%
Mangaan (citraat) 1 mg 50%
Alfa-liponzuur 10 mg **
Bacopa monnieri extract (Bacopin®, 20% bacosides) 50 mg **
Bioflavonoïden (citrus) 60 mg **
Choline (bitartraat) 100 mg **
Inositol 50 mg **
Lycopeen 2 mg **
OPC (druivenpitextract 95%) 50 mg **
PABA (para-aminobenzoëzuur) 30 mg **
Trimethylglycine (uit Betaïne) 30 mg **
Zaagpalm extract (Sabalselect®, 85-95% vetzuren) 30 mg **

Ingrediënten : Vitaminen, mineralen, microcrystalline cellulose (anti-klontermiddel), Choline bitartraat, Citrus bïoflavonoiden, dicalciumfosfaat (vulstof), Druivenpit extract (OPC), Inositol, Bacopa Monnieri extract (Bacopin®), PABA (para-aminobenzoëzuur), Zaagpalm extract (Sabalselect®), stearinezuur (anti-klontermiddel), Trimethylglycine, HPMC (glansmiddel), Alfa-liponzuur, Lycopeen, glycerol (bevochtigingsmiddel)

Bevat geen : GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Samenstelling per dosering (1 tablet) RI*
Bèta caroteen 5 mg **
Vitamine C (ascorbylpalmitaat / calciumascorbaat) 80 mg 100%
Vitamine D3 (cholecalciferol, Vita-algae D®) 25 mcg 500%
Vitamine E (d-alfa-tocoferolacetaat) 12 mg 100%
Vitamine K2 (VitaMK7®, menaquinon-7 K2) 20 mcg 27%
Boron (natriumboraat) 1 mg **
Jodium (kaliumjodide) 100 mcg 67%
Molybdeen (natriummolybdaat) 65 mcg 130%
Selenium (natriumselenaat) 200 mcg 364%
Zink (picolinaat) 12 mg 120%
DMAE (dimethylethanolamine) 20 mg **
L-Taurine 30 mg **
Luteïne 5 mg **
N-Acetyl-L-Cysteïne 100 mg **
Passiebloem extract (9:1) 60 mg **
Zeaxanthine 1 mg **

Ingrediënten :

Vitaminen, Mineralen, microcrystalline cellulose (anti-klontermiddel), N-Acetyl-L-Cysteïne, Passiebloem extract (Passiflora), DMAE (dimethylethanolamine), Luteïne extract, dicalcium fosfaat (vulstof), L-Taurine, magnesium stearaat (anti-klontermiddel), HPMC (glansmiddel), Zeaxanthine, glycerol (bevochtigingsmiddel)

Bevat geen : GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Scroll naar boven