Vitakruid Groenlipmossel Extract & Ovomet 90 vega capsules

29.50

Beschikbaarheid: 2 op voorraad

Vitakruid Groenlipmossel Extract & Ovomet 90 vega capsules

Groenlipmossel extract & Ovomet
Beschrijving
Draagt bij aan normale collageenvorming*
De groenlipmossel dankt zijn naam aan de lichtgroene rand langs de buitenkant van de schelp. De mossel komt uitsluitend voor in de Nieuw Zeelandse wateren van Marlborough Sounds, waar het schelpdier optimaal kan floreren in de ongerepte natuur. Het groen omlijste weekdier bevat van nature een hoge concentratie essentiële vetzuren en glycosamineglycanen (GAG’s). GAG’s zijn lange suikerketens die overal in het lichaam zitten, voornamelijk in kraakbeen, gewrichtsvloeistof en de huid.

Naast groenlipmossel speelt ook het gepatenteerde Ovomet® een hoofdrol in deze formule. Dit eierschaalmembraan bevat van nature collageen, hyaluronzuur, glucosamine, chondroïtine, keratine, lyzozyme en meer dan 500 proteïnen. Groenlipmosselextract & Ovomet® zijn van belang voor de vorming van collageen wat belangrijk is voor de botten.* Daarnaast speelt ons product een rol bij de aanmaak van kraakbeen.*

Groenlipmosselextract effectiever dan poeder
Bij de verwerking van groenlipmossel tot poeder blijft de nutriëntwaarde hetzelfde. In feite heb je een fijngestampte mossel; op zich gezond, maar we kunnen hier geen grote gezondheidsvoordelen aan verbinden. De hoeveelheid werkzame bestanddelen is simpelweg niet hoog genoeg. Door de kostbare nutriënten snel na de vangst uit het weekdier te filteren ontstaat een extract, wat een vele malen hogere concentratie van de werkzame bestanddelen heeft.

Hoog percentage werkzame stoffen
Bovendien verloopt de verwerking van mossel tot poeder en van poeder tot extract binnen een zeer kort tijdsbestek. Door dit snelle extractieproces blijven de actieve nutriënten beter in tact. Hierdoor kunnen we in Groenlipmossel en Ovomet® een hoogwaardig groenlipmosselextract met een hoog percentage werkzame stoffen garanderen!

Innovatieve Ovomet® product van onderzoeksinstituut Eggnovo
Sinds 2017 werken we samen met de Spaanse onderzoeksfirma Eggnovo, producent van het gepatenteerde eierschalenmembraan Ovomet®. Bij het pellen van een eitje gooien we de eierschaal weg, maar het membraan van de eierschaal is een rijke bron van voedingsstoffen. Eggnovo besloot daarom juist dit deel van de eierschaal te gebruiken voor Ovomet®. En op dit gebied mogen ze zich met recht innovatief noemen.

Unieke scheidmethode voor hogere werkzaamheid
De firma beschikt namelijk over een unieke methode voor het scheiden van het interne membraan van de eierschaal. Tijdens dit secure productieproces verwerken ze het kwetsbare membraan direct tot poeder, zonder tussenkomst van verhitting. Hierdoor blijven alle voedingsstoffen intact. Bovendien komt Ovomet® door het duurzame ontwikkelingsproces milieuvriendelijk en volledig non-chemisch tot stand!

Eierschaalmembraan

Ovomet® is rijk aan collageen en hyaluronzuur
In het ei fungeert het membraan als een natuurlijke beschermlaag voor het eiwit. Het kwetsbare vliesje bestaat uit een unieke samenstelling van hoge concentraties collageen types I, V en X (3-38%), hyaluronzuur (4%), glucosamine (2%), chondroïtinesulfaat (2%) en meer dan 500 belangrijke enzymen. Dit is een uiterst hoogwaardige combinatie van nutriënten die bovendien synergie heeft.

Vitamine C is goed voor kraakbeen en belangrijk voor de huid*
Dat vitamine C het immuunsysteem ondersteunt is een bekend gegeven. Wellicht minder bekend is de rol van de immuniteitsvitamine als belangrijke co-factor voor de aanmaak van collageen in het lichaam, wat helpt om de huid van binnenuit te verstevigen*. Bovendien draagt de vitamine bij aan de normale werking van de botten en het kraakbeen*. Daarnaast ondersteunt deze bouwstof de werking van de overige nutriënten in deze formule, waardoor het een onmisbaar ingrediënt van Groenlipmossel Extract & Ovomet® is!

Extra informatie voor professionals
Groenlipmosselextract
De groenlipmossel voedt zich met een speciale combinatie van subarctisch plankton. Door de ozongaten boven de Marlborough Sounds wateren, heeft deze planktonsoort zich leren te weren tegen de hoge mate van ultraviolet licht. Dit doen ze door sterke beschermende verbindingen aan te maken. Wanneer de mosselen deze planktonsoort eten, absorberen ze deze beschermende mechanismen en slaan deze op.

Samenstelling van groenlipmosselextract
De samenstelling van de groenlipmossel is bijzonder. Het weekdier bevat ongeveer 2% lipiden. Hiervan bestaat circa 60% uit fosfolipiden, 22% uit triglyceriden en 12% uit vrije vetzuren (Murphy et al,. 2002). Meerdere studies wijzen uit dat de groenlipmossel een rijkere bron van omega-3 vetzuren is dan veel andere oceaandieren.

De meervoudig onverzadigde vetzuren (PUFA’s) vormen ruim 45% van het totale aantal vetzuren (Treschow et al., 2007). Omega 3 vetzuren maken bij benadering 40% uit van de totale PUFA’s. Omega-6 vormt ongeveer 5% van het totaal. Het onderscheidend vermogen van de groenlipmossel zit hem in deze specifieke combinatie. Naast dat het weekdier rijk is aan EPA en DHA, bevindt zich ook ETA (Eicosatetraeenzuur) in de mossel. Dit relatief onbekende vetzuur kan problemen als gevolg van gewrichtsklachten verminderen. Het vermoeden luidt dat het vetzuur zich in het lichaam hecht aan de enzymen lipoxygenase (LOX) en cyclo-oxygenase (COX). Hierdoor zet het arachidonzuur om in eiconsanoïden (hiertoe behoren prostaglandines). Dit is juist het vetzuur dat irritaties in het lichaam in de hand werkt (Treschow et al., 2007, Murphy et al., 2003, Wolyniak et al., 2005).

Werkingsmechanisme van groenlipmosselextract
De groenlipmossel bewijst zich efficiënt voor de verlichting van problemen met gewrichten, vertraagde spierkrampen en de ondersteuning van de natuurlijke afweer. Deze voordelen kunnen we ook toewijzen aan glycosaminoglycanen in de mossel, waaronder chondroïtinesulfaat en glucosamine. Deze bevatten chondroprotectieve eigenschappen. Hierdoor levert extract van het weekdier o.a. bouwstoffen voor het kraakbeen en het bindweefsel, waardoor disfuncties in de gewrichten kunnen verminderen (Hielm-Björkman et al., 2009).

Combinatie van groenlipmosselextract en collageen
In 2018 werd het effect van twintig supplementen op de vermindering van klachten als gevolg van gewrichtsproblemen onderzocht. De geteste supplementen werden vergeleken met een placebo. Uit deze studie kwam naar voren dat de combinatie van groenlipmossel met collageen klachten verminderde. Bovendien werden er geen bijwerkingen of veiligheidsrisico’s gedetecteerd. De onderzoeksresultaten bewijzen dat suppletie met groenlipmossel in combinatie met collageen zich leent voor de vermindering van ongemakken en de verbetering van de gewrichtsfuncties. Dit gaat specifiek op voor mensen met problemen aan de handen, heupen of gewrichten (Liu et al., 2018).

Eierschaalmembraan
Gepatenteerd eierschaalmembraan Ovomet®
De eierschaal van kippen en het bijbehorende membraan zijn waardevolle stoffen waaraan we belangrijke functies kunnen toeschrijven. Het membraan bevat van nature een hoge dosering van biologisch actieve componenten. Eierschalen worden vaak verwerkt in dierlijk voedsel. Tijdens de verwerking blijft het membraan gehecht aan de eierschaal. Door de recente ontwikkeling van gepatenteerde methodes kunnen ze het delicate eierschaalmembraan (Natural Eggshell Membrane, NEM) tegenwoordig scheiden van de eierschaal. Hierdoor kunnen we het membraan als een waardevolle toevoeging in supplementen verwerken. De voedingsstoffen uit het membraan, zoals glycosaminoglycanen en eiwitten, spelen een rol in het behoud van gezonde gewrichten en de regulatie van bindweefsel (Cordeiro et al., 2011).

Klinische studie wijzen uit dat patiënten met gewrichtsproblemen in de knie die per dag 500 mg eierschaalmembraan van Ovomet® toegediend kregen, een aantoonbare vermindering van pijn en stijfheid ondervonden in vergelijking met een placebo (Cordeiro et al., 2011).

Samenstelling Ovomet®
Zoals benoemd levert het eierschaalmembraan een unieke samenstelling, waaronder collageen types I, V en X, hyaluronzuur, glucosamine, chondroïtine, keratine en lyzozyme en meer dan 500 verschillende proteïnen. Hierdoor helpt Ovomet® klachten en problemen aan de gewrichten te verbeteren.

Collageen types I, V en X collageen (voornamelijk type I)
Deze collageenvorm gebruiken we in ons lichaam voor het vasculaire systeem, de huid, de pezen, het bindweefsel, de gewrichten, het kraakbeen en de botten. Ons lichaam synthetiseert collageen voor de heling van schade en heeft een direct effect. Gedenatureerd collageen moet al enkele worden ingenomen voordat het tot een effect leidt.

Collageen type I kan ons lichaam bovendien makkelijker opnemen dan andere collageenvormen. Daarnaast activeert deze vorm de synthese van hyaluronzuur en endogeen collageen in het kraakbeen, waar we het hoofdzakelijk nodig hebben.

Hyaluronzuur
Hyaluronzuur speelt een essentiële rol voor onze huid en het kraakbeen. We kunnen het zien als belangrijkste speler in het verbeteren van de huidconditie en voor het behoud van een goede wrijving tussen onze gewrichten. Uit studies komt naar voren dat de hoeveelheid hyaluronzuur in Ovomet® de gewrichten en weefsels positief ondersteunt.

Glucosamine en chondroïtine sulfaat
Deze fungeren als belangrijke beschermers van het kraakbeen, het synoviaal membraan en het subchondraal bot. Dit zijn de drie structuren die vaak zijn aangedaan bij beschadigingen van de gewrichten. Chondroïtine kan reacties als gevolg van deze beschadiging verminderen en zelfs voorkomen. Glucosamine activeert op diens beurt weer de synthese van collageen, waardoor de progressie van de symptomen vermindert.

Lyzozyme
Dit enzym beschikt over een belangrijk antibacterieel effect. Daarbij fungeert het als activator van het immuunsysteem.

Gepatenteerde onderzoeksmethode
Er zijn verschillende klinische onderzoeken die zich richtten op de effectiviteit van Ovomet® bij patiënten met gewrichtsproblemen als gevolg van ouderdom. Hierbij is specifiek gekeken naar factoren als stijfheid, lichamelijk functioneren en de intensiteit van de klachten. Om gegevens in kaart te brengen gebruikten de onderzoekers twee vragenlijsten: het zogenoemde WOMAC (Western Ontario and McMaster Universities Ostheoarthritis Index) en de DASH (Disabilities of the Arm, Shoulder and Han). Deze wereldwijd veelgebruikte, gepatenteerde en gestandaardiseerde vragenlijsten schetsen een accuraat beeld van de klachten van de patiënt waardoor de pijnbeleving per dag kan worden vastgesteld. De onderzoeken zijn uitgevoerd in een periode van 50 en 180 dagen. Voor beide gold er een baseline van 50 als ondergrens.

Wetenschappelijk gemeten effect van Ovomet®
Grafiek 1 toont de onderzoeksresultaten van een vijftig dagen durend onderzoek onder patiënten met gewrichtsklachten als gevolg van ouderdom. Hierbij werd Ovomet® vergeleken met een placebo en verschillende soorten gehydrolyseert collageen. Meetmomenten deden zich na 10, 20, 30, 40 en 50 dagen voor.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 55% mannen en 45% vrouwen, met een gemiddelde leeftijd van 73,5 jaar. Gedurende het verloop van het onderzoek werd er een verbetering van 35% gemeten ten opzichte van het moment van aanvang. Het totaal aantal patiënten die een vermindering van klachten en stijfheid ondervond na het toedienen van 300 mg Ovomet®, bedroeg 70% en 95%. De onderzoeksresultaten laten een totale verbetering van 20% of meer zien, gemeten vanaf de start van het onderzoek (Blasco et al., 2016).

De onderzoekers vergeleken ook het effect van Ovomet® op klachtenvermindering in vergelijking met een placebo en andere nutriënten. Na 180 dagen zien we dat ook hier de pijnaanduiding daalt tot onder 50. Grafiek 2 toont hoe het eierschaalmembraan in een dagdosering van 300 mg de klachtengrens gedurende 180 dagen laat dalen tot onder de 50.

Beide onderzoeken resulteerden in een afname van lichamelijke klachten. Na vijftig dagen gaat deze afname zelfs over in een lineaire daling die tot onder de baseline raakt. Bovendien namen de onderzoekers bij gebruik van Ovomet® in vergelijking met de simultaan geteste nutriënten de snelste klachtafname waar. Daarbij benaderen de overige nutriënten gedurende de testperiodes bij lange na nog niet de vastgestelde ondergrens. Hieruit kunnen we opmaken dat het eiercelmembraan fungeert als een bruikbaar natuurlijk alternatief voor de behandeling van gewrichtsproblemen.

Dosering
Neem 3 capsules per dag. Tenzij anders wordt voorgeschreven.

Ingrediënten: Groenlipmossel extract (weekdier), hypromellose (capsule), Ovomet® (ei), Vitamine C (ascorbinezuur).

Bevat geen: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Samenstelling per dosering (3 vega capsules) RI*
Groenlipmossel extract 351 mg **
Eierschaalmembraan (Ovomet®) 300 mg **
Vitamine C (ascorbinezuur) 81 mg 101%
* Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld

Veiligheid
Niet gebruiken bij allergie of overgevoeligheid voor vis en/of ei.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Scroll naar boven