Vitakruid DIM complex 60 vegan capsules

44.95

Beschikbaarheid: 2 op voorraad

SKU: 202207014 Categorie: Tags , ,

Vitakruid DIM complex 60 vegan capsules

Beschrijving

Kruisbloemigen als basis voor aanmaak DIM

In ons DIM Complex zit 400 mg broccoliextract

We maken de stof sulforafaan zelf aan uit bepaalde stoffen die we via onze voeding binnenkrijgen, glucosinolaten genaamd. Voornamelijk de kruisbloemigen groenten bevatten veel glucosinolaten. Helaas verdwijnt dit belangrijke nutriënt bij het koken voor een groot deel.

Broccoli, mosterdzaad & witte kool
We combineren het sterke trio van broccoli, mosterdzaad en witte kool. In deze kruisbloemigen zijn alle ingrediënten aanwezig om I3C en sulforafaan te vormen. Waar de som van de drie kruisbloemigen effectiever is dan de nutriënten op zichzelf. Zo blijkt onder andere uit een recent onderzoek dat het toevoegen van mosterdzaad aan broccoli de totale hoeveelheid sulforafaan bijna kan verviervoudigen.1

Draagt bij aan een normale hormoonhuishouding*

Het lichaam kan DIM aanmaken uit diverse voedingsmiddelen. Zo blijkt uit divers onderzoek dat een gemiddeld voedingspatroon dagelijks zo’n 20-120 mg indol-3-carbinol oplevert. Echter kan het lichaam daarvan slechts 10% tot 20% omzetten in DIM, wat zorgt voor een aanmaak van slechts 2 tot 24 mg per dag.2

Slechts één capsule volstaat

Het is ons gelukt om de hoge doseringen en de uitgebreide selectie aan nutriënten in één enkele capsule te verwerken. Voor een dagdosering volstaat dus het innemen van slechts één capsule, uniek voor een DIM supplement.

Hierin heeft elk nutriënt een belangrijke functie, die weer samenhangt met de andere nutriënten; een zogenoemde synergetische werking. Hierin baseren we ons op het meest recente wetenschappelijke onderzoek en houden we rekening met het volledige omzettingsproces in het lichaam.

Dosering
Neem 1 capsule per dag. Houd u aan de aanbevolen dosering. Gebruik tijdens de zwangerschap of borstvoeding wordt afgeraden.

Samenstelling per dosering (1 vegan capsule) RI*
Broccoli extract (HiActives®) 400 mg **
Geel mosterdzaad extract 150 mg **
Witte kool extract 150 mg **
Zwarte peper extract (Bioperine®, 95-98%) 3 mg **
Zink (citraat) 5 mg 50%

Ingrediënten : Broccoli extract (Brassica olerace var. Italica) (HiActives®), Witte kool extract (Brassica oleracea var. Alba), Geel mosterdzaad extract (Sinapis alba) (mosterd), HPMC (capsule), rijstzetmeel, Zink (citraat), silicium dioxide (vulstof), stearinezuur (anti-klontermiddel), Piperine (Bioperine®)

Bevat geen : GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Scroll naar boven