Vitakruid Ashwagandha KSM-66® & Bioperine® 60 vega capsules

21.75

Beschikbaarheid: 5 op voorraad

Vitakruid Ashwagandha KSM-66® & Bioperine® 60 vega capsules

Ashwagandha; veelzijdig kruid uit de Ayurvedische geneeskunde
Ashwagandha (Withania somnifera Dunal) is een van de belangrijkste kruiden uit de Ayurveda, de traditionele geneeskunde in India. Binnen de Indische geneeskunde is het kruid al eeuwen bekend. Door de publicatie van een aantal klinische onderzoeken die de werking van ashwagandha onderschrijven, krijgt het extract op basis van wortel nu echter wereldwijde aandacht.1

Helpt bij stress-situaties**
De adaptogeen maakt het lichaam beter weerbaar tegen stressvolle situaties.** Daarnaast heeft Ashwagandha een ondersteunende rol voor de cognitie, stimuleert spiergroei en een goed uithoudingsvermogen te behouden.**

De veelzijdige wortel draagt daarnaast bij aan het behoud van een gezonde seksuele functie voor mannen, en gezonde voortplantingsorganen van vrouwen.** Ashwagandha is een van de weinige kruiden met wetenschappelijk onderbouwde toepassingen voor zowel de psychologische als fysiologische aspecten van het menselijk lichaam!

Beste ashwagandha extract wereldwijd KSM-66®
KSM-66® gebruikt voor haar extract uitsluitend de wortels van de ashwagandha plant, zonder toevoeging van bladeren. Veel producenten kiezen ervoor om bladeren in hun extract op te nemen, deze zijn namelijk maar een fractie van de kostprijs van de wortels, ongeveer een vijftiende. KSM-66® heeft daarnaast verschillende prijzen gewonnen zoals de Innovative Ingredient of the Year Award, Best Botanical Ingredient Award en de Frost & Sullivan Award.

Uitsluitend wortel voor hogere werkzaamheid
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de gezondheidsbevorderende effecten voornamelijk zijn toe te schrijven aan de wortel. En dus niet aan de bladeren van de Withania somnifera Dunal, zoals de ashwagandha plant officieel heet. Wetenschappelijke bevindingen die bovendien makkelijk te verklaren zijn.2 De wortels hebben namelijk een veel hoger gehalte aan werkzame stoffen dan de bladeren.

Werkzame stoffen in natuurlijke verhoudingen
KSM-66®, geproduceerd onder de vlag van Ixoreal, is het product van meer dan veertien jaar onderzoek en innovatie. De wortel van de ashwagandha-plant heeft tot nu toe de hoogste extractconcentratie ter wereld. Hierdoor mag KSM-66 zich het beste ashwagandha product op de wereldmarkt noemen.

Full spectrum extract voor meeste effectt
Het nutriënt van Ixoreal is namelijk het hoogst geconcentreerde full spectrum extract wereldwijd beschikbaar. Een full spectrum extract definiëren we als een extract waarin alle componenten van het originele kruid evenredig aanwezig zijn, zonder de overrepresentatie van een van de werkzame stoffen.

Het effect van ashwagandha schrijven we toe aan een complex van werkzame stoffen die in de plant vertegenwoordigd zijn. Alle componenten moeten in hun natuurlijke proportie aanwezig zijn voor een optimaal effect, waardoor het belangrijk is dat een full spectrum extract in het eindproduct aanwezig is.

Natuurlijke extractie door traditionele melkbehandeling
Het KSM-66 extractieproces voltrekt zich aan de hand van een voorbehandeling met melk. Daarom bevat het Ixoreal paradepaardje dus ook sporen van lactose. Het gebruik van zuivel bij het extractieproces stamt uit de originele ayurvedische geneeskunde.

De voorbehandeling met melk is namelijk belangrijk voor een evenredige extractie van hydrofiele en lipofiele componenten uit de rauwe wortel. Dit leidt tot een full spectrum extract met dermate hoge potentie. Door het gebruik van de witte zuiveldrank, in plaats van alcohol of andere stoffen, mogen we spreken van een natuurlijk extractieproces.

Toevoeging van Bioperine® voor betere opname
BioPerine® (95-98% piperine) is een extract verkregen uit de zwarte pepervrucht. Piper Nigrum, de naam van de plant waar zwarte peper van afkomstig is, wordt geteeld in de vochtige, voedselrijke bodemregio’s van Zuid-India. Sabinsa, de onderneming die BioPerine® in het assortiment heeft, ziet er op toe dat de boeren de delicate peperbessen oogsten net voor het rijpen. Vervolgens drogen de agrariërs de bessen in de zon, waardoor we een optimale kwaliteit kunnen garanderen.

Zuiver, veilig en effectief
Bioperine® is het enige extract uit piperine dat de gepatenteerde status draagt. Het hoogwaardige nutriënt heeft deze status verkregen door de verwerving van de karakteristieken zuiver, veilig en effectief, aan de hand van een aantal klinische tests. Aan Ashwagandha KSM 66® is Bioperine® toegevoegd, omdat het zorgt voor een betere opname van ashwagandha.3

Dosering
Neem 1-2 capsules per dag. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Ingrediënten: Ashwagandha (KSM-66®) (melk), HPMC (capsule), microcrystalline cellulose (vulstof), Piperine (Bioperine®), silicium dioxide (anti-klontermiddel).

Bevat geen: GMO, gluten, gist, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Samenstelling per dosering (1 vega capsule) RI*
Ashwagandha extract (KSM-66®, 5% withanoliden) 300 mg **
Zwarte peper extract (Bioperine®, 95-98%) 3 mg **
* Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld

Veiligheid
Raadpleeg vóór gebruik uw arts of apotheker bij gelijktijdig gebruik met antidepressiva, een leveraandoening, een schildklieraandoening en/of gebruik van schildklierhormonen. Voorzichtigheid is geboden bij gebruik van medicatie die de aanmaak van serotonine bevordert (in het bijzonder antidepressiva). Ashwagandha kan namelijk de werking van deze geneesmiddelen versterken. Bestel bij twijfel altijd onder voorbehoud van een veiligheidscheck door een gespecialiseerd apotheker.

Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden. Droog, donker en op kamertemperatuur bewaren (15 – 25 °C).

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Scroll naar boven