Bonusan Relaxonyl, 60 caps

25.30

Beschikbaarheid: 2 op voorraad

Bonusan Relaxonyl, 60 caps

Relaxonyl is de nieuwe benaming voor Adaptonyl; De samenstelling van het product is onveranderd.
Relaxonyl bestaat uit een combinatie van een zevental adaptogeen werkende kruiden. Deze kruiden zijn allemaal in gestandaardiseerde vorm aanwezig. Adaptogenen zijn kruiden en andere natuurlijke substanties die de weerstand tijdens stresssituaties verhogen. Zowel op mentaal als fysiek niveau helpen adaptogenen de prestatie te verbeteren en zijn ze gericht op het in evenwicht (homeostase) brengen van het lichaam. In Relaxonyl zijn de krachtigste adaptogenen samengebracht. Panax ginseng is het bekendste en meest gebruikte adaptogeen. De naam “Panax” is door de Zweedse arts en plantkundige Linnaeus gegeven en verwijst naar de term “panacee”. Panax quinquefolium is de in de Verenigde Staten groeiende panax-variëteit, die de Amerikaanse indianen voor diverse doeleinden gebruikten. Dit soort is rijk aan een groep ginsenosides met een specifiek rustgevende werking op het centrale zenuwstelsel.

Eleutherococcus senticosus is, hoewel de naam “Siberische ginseng” anders doet vermoeden, geen ginsengachtige. De naam verwijst echter wel naar de grote overeenkomst qua (adaptogeen) werkingsgebied. Ginkgo biloba is bekend vanwege de adaptogene werking op de hersenstofwisseling. Rhodiola rosea (Golden root) is een bekend Russisch adaptogeen. Het vergroot zowel het fysieke als het mentale uithoudingsvermogen en is goed bij vermoeidheid. Schizandra chinensis is een bekend Chinees adaptogeen kruid met een specifieke leverondersteunende werking. Withania somnifera (Ashwagandha) wordt ook wel Indiase ginseng genoemd en wordt in de Ayurveda beschouwd als “rasayana” kruid, een kruid dat op een niet-specifieke wijze de gezondheid en levensduur bevordert. Het werkt specifiek op de HPA-as en het neuro-endocriene systeem.

Samenstelling

Panax ginseng (Chinese ginseng) radix extract, gestandaardiseerd op minimaal 4% ginsenosiden 100 mg
Eleutherococcus senticosus (Siberische ginseng) radix extract, gestandaardiseerd op minimaal 0,8% totaal eleutherosiden 200 mg
Rhodiola rosea (rozenwortel) radix extract, gestandaardiseerd op minimaal 2% rosavine en minimaal 1% salidroside 60 mg
Schisandra chinensis (schisandra) fructus extract, gestandaardiseerd op minimaal 2% schisandrinen 160 mg
Withania somnifera (ashwagandha) radix extract, gestandaardiseerd op minimaal 2,5% withanoliden 140 mg
Ginkgo biloba (Japanse tempelboom) folia extract, gestandaardiseerd op minimaal 24% ginkgoflavonglycosiden, minimaal 6% ginkgoterpeenlactonen en minder dan 5 ppm ginkgolzuren 40 mg
Panax quinquefolius (Amerikaanse ginseng) radix extract, gestandaardiseerd op minimaal 10% ginsenosiden 60 mg

Ingrediënten
Siberische ginseng (Eleutherococcus senticosus), capsulewand (cellulose (HPMC)), vulstof (microkristallijne cellulose (cellulosegel)), schisandra (Schisandra chinensis), ashwaganda (Withania somnifera), Chinese/Koreaanse ginseng (Panax ginseng), Amerikaanse ginseng (Panax quinquefolius), rozenwortel (Rhodiola rosea), Japanse tempelboom (Ginkgo biloba), antiklontermiddel (magnesiumstearaat).

Wat is Relaxonyl?

Relaxonyl zorgt dankzij ashwagandha (Withania somnifera) voor ontspanning en weerstand tegen stress*. Relaxonyl bevat een unieke combinatie van kruidenextracten in gestandaardiseerde vorm. Het gaat hier om zeer bekende kruiden die veel worden ingezet binnen de orthomoleculaire therapie en de ayurveda. De planten en kruiden in Relaxonyl werden eeuwen geleden al toegepast in onder andere India, China en Rusland. De combinatie van traditioneel veelgebruikte planten en kruiden leidt tot een unieke symbiose.

Door de toevoeging van Eleutherococcus senticosus en Panax ginseng draagt Relaxonyl bij aan het behoud van een heldere geest* en dankzij Schizandra chinensis en ashwaganda kan Relaxonyl worden ingezet voor de geestelijke veerkracht*. Het product draagt dankzij ashwaganda bovendien bij aan de regulering van de hormonale activiteit*.

Relaxonyl is een breed complex dat we hebben samengesteld uit verschillende extracten. De unieke combinatie creëert de synergie waardoor Relaxonyl bij velen een geliefd product is. Zo wordt Relaxonyl gebruikt bij geestelijke inspanning* omdat het Schizandra chinensis bevat en wordt het effectief ingezet in spannende tijden* dankzij ashwagandha.

Kracht en synergie gebundeld in Relaxonyl

Relaxonyl bevat verschillende ginsengsoorten. Elke ginsengsoort heeft unieke eigenschappen die in de combinatie van het complex synergie vertonen.

Panax ginseng (Chinese ginseng) wordt al eeuwen therapeutisch ingezet in China en Korea. De plant wordt daarom ook wel Koreaanse ginseng genoemd. De naam “Panax” verwijst naar de term “panacee”, wat Latijn is voor allesgenezer. Relaxonyl bevat een wortelextract van Panax ginseng, gestandaardiseerd op de unieke componenten die enkel te vinden zijn in ginsengsoorten, namelijk ginsenosiden. Door de toevoeging van Panax ginseng kan Relaxonyl worden ingezet voor het behoud van een heldere geest*. Daarnaast ondersteunt Panax ginseng het energieniveau* en heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem*.

Panax quinquefolium (Amerikaanse ginseng) is de in de Verenigde Staten groeiende panaxvariëteit. Panaxsoorten zijn rijk aan ginsenosiden en hebben allemaal hun eigen unieke ginsenosidesamenstelling. Door de Chinese en Amerikaanse ginseng uit de Panaxfamilie te combineren vullen de verschillende ginsenosiden elkaar aan. Relaxonyl bevat een extract van de Amerikaanse ginsengwortel, gestandaardiseerd op de unieke ginsengcomponenten ginsenosiden.

Gebruik Relaxonyl in spannende tijden*

Relaxonyl kan worden ingezet in spannende tijden* dankzij de toevoeging van Withania somnifera (ashwagandha). Ashwagandha wordt ook wel Indiase ginseng genoemd maar is net als Siberische ginseng eigenlijk geen ginsengachtige. In de ayurveda wordt ashwagandha beschouwd als “rasayana” kruid dat in het Sanskriet ‘pad van essentie’ betekent. Ashwagandha is namelijk in te zetten in spannende tijden*. Het draagt bij aan de weerstand tegen stress* en is daarom een belangrijke aanvulling van Relaxonyl.

Relaxonyl bevat een extract van de ashwagandhawortel gestandaardiseerd op withanoliden. Relaxonyl is door de toevoeging van ashwagandha een vertrouwd product om in te zetten in stresssituaties*. Daarnaast ondersteunt Relaxonyl ook het energieniveau* dankzij Panax ginseng en draagt het door toevoeging van ashwagandha bij aan de regulering van de hormonale activiteit*.

Relaxonyl is dankzij Schizandra goed voor het concentratievermogen*

Dankzij Schizandra chinensis (Schizandra) draagt Relaxonyl bij aan hersen- en zenuwfuncties die betrokken zijn bij de concentratie. Schizandra is een kruid dat zowel in China als in het verre oosten van Rusland traditioneel wordt gebruikt. Schizandra is goed voor de gemoedstoestand en het concentratievermogen*. Schizandra heeft een breed biochemisch profiel, maar de belangrijkste bestanddelen zijn de schisandrinen. Relaxonyl draagt dankzij Schizandra bij aan normale mentale prestaties*.

Eleutherococcus senticosus, Ginkgo biloba en Rhodiola rosea maken de formule compleet
Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Eleutherococcus senticosus (Siberische ginseng) geen ginsengachtige. Het heeft deze naam gekregen omdat het vergelijkbare eigenschappen en toepassingen heeft. Net als Panax ginseng kan Siberische ginseng namelijk ingezet worden voor het behoud van een heldere geest* en wordt het ingezet bij grote geestelijke inspanning*. Siberische ginseng bevat onder andere lignanen, glycanen en flavonen en het extract wordt gestandaardiseerd op eleutherosiden. Door de actieve bestanddelen in Siberische ginseng activeert Relaxonyl de natuurlijke energie in het lichaam*.

Ginkgo biloba (Japanse tempelboom) wordt al eeuwen in Azië gebruikt en is pas de laatste decennia in de westerse wereld bekend geraakt. In het westen wordt de spelling ‘gingko’ vaak gebruikt omdat dit makkelijker is om uit te spreken. Het ginkgo-extract in Relaxonyl is gestandaardiseerd op flavonglycosiden en terpenoïde lactonen.

Rhodiola rosea (rozenwortel) wordt traditioneel voornamelijk in Rusland (Siberië) en Scandinavië gebruikt vanwege de positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel*. Rozenwortel bevat een breed spectrum aan stoffen waaronder fenolen, glycosiden en flavonoïden. Het rozenwortelextract is gestandaardiseerd op de belangrijkste glycoside genaamd rosavine en op salidrosiden.

Hoge kwaliteit dankzij gestandaardiseerde kruidenextracten

De synergie van zeven krachtige planten in Bonusan Relaxonyl maakt het product uniek. Bonusan Relaxonyl bevat enkel gestandaardiseerde extracten. Omdat Panax ginseng een belangrijke rol speelt bij geestelijke inspanning en activiteit* is een gegarandeerde hoeveelheid actieve stoffen in dit product zeer gewenst.

Gebruik Relaxonyl voor het behoud van een heldere geest*

Relaxonyl houdt de geest helder* door de toevoeging van Panax ginseng. De unieke combinatie van planten en kruiden in Bonusan Relaxonyl maakt het product uiterst geschikt voor gebruik in bijzondere tijden.

Bonusan Relaxonyl is bijzonder geschikt voor een brede doelgroep, waaronder sporters. Omdat het geen dierlijke substanties bevat, kan dit product ook gebruikt worden door vegetariërs en veganisten.

Relaxonyl kan uitkomst bieden bij personen die behoefte hebben aan extra ondersteuning, bijvoorbeeld in spannende tijden* omdat ashwagandha helpt u minder stressgevoelig te maken*.

* Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating.

Meer informatie over dit product

Vanwege de wetgeving rondom supplementen mogen wij helaas geen (volledige) informatie verstrekken over dit product. Voor meer informatie verwijzen we u naar een kennisinstituut voor orthomoleculaire therapie.

Voor een goed advies van supplementen op uw persoonlijke situatie en eventueel medicijngebruik, adviseren we u een therapeut te raadplegen.

Specificaties
Bevat geen:gist, lactose, GGO, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen., soja, conserveermiddelen, toegevoegde sacharose, gluten
Type:capsule
Toepassing ENERGIE/VERMOEIDHEID HERSENFUNCTIE/CONCENTRATIE/ GEESTELIJKE BALANS WEERSTAND TEGEN STRESS

GEBRUIK: 2-4 x per dag 1 capsule innemen bij de maaltijd.

Scroll naar boven