Vitals IJzer 25 mg 100 Capsules

20.50

Beschikbaarheid: 1 op voorraad

Vitals IJzer 25 mg 100 Capsules

IJzer is een van de meest voorkomende elementen op aarde en is essentieel voor de meeste levensvormen waaronder de mens. Het draagt bij aan de normale vorming van hemoglobine en rode bloedcellen waardoor het bijdraagt tot een doelmatig zuurstoftransport. Daarnaast is ijzer een onderdeel van een aantal enzymen zoals catalase en cytochroom.

IJzer draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid. IJzer ondersteunt ook een normale cognitieve functie. Daarnaast helpt het om energie vrij te maken uit voeding. Ten slotte helpt ijzer het immuunsysteem.

IJzer komt in de voeding vooral voor in rood vlees, vis en gevogelte. Een andere, minder goed opneembare vorm van ijzer wordt aangetroffen in onder andere bonen, gedroogd fruit, graanproducten en bladgroenten.

IJzerbisglycinaat is een zeer goed opneembare, organische vorm van ijzer waarbij ieder ijzerdeeltje gebonden (gecheleerd) is aan twee moleculen van het aminozuur glycine. Deze verbinding is mild voor de maag en geeft geen aanleiding tot constipatie wat een bekend probleem is bij ijzersuppletie.

Samenstelling

IJzer (bisglycinaat, Ferrochel®) 25 mg
Vitamine C (ascorbinezuur) 200 mg

Hulpstoffen: Hydroxypropylmethylcellulose, microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat, siliciumdioxide.

Scroll naar boven