Bonusan Bacteri Infantis 5 28 sachets

40.40

Beschikbaarheid: 1 op voorraad

Bonusan Bacteri Infantis 5 28 sachets

Bacteri 5 Infantis biedt een complete samenstelling voor ondersteuning aan de start van de eerste levensfase. Het bevat uitsluitend wetenschappelijk onderzochte bacteriestammen speciaal voor jonge kinderen, baby’s en zwangere vrouwen. Dit product bevat geen zoet- of smaakstoffen en is volledig lactosevrij.

 

  • Uniek breedspectrum product met 5 stammen, speciaal geformuleerd voor baby’s en jonge kinderen
  • Sachets zijn makkelijk te doseren en de inhoud kan worden opgelost in water of (moeder)melk.
  • Minimaal 3 miljard levensvatbare bacteriën, gegarandeerd tot het einde van de houdbaarheid

De voordelen van Bonusan Bacteri 5 Infantis
Bacteri 5 Infantis biedt een uniek breedspectrumproduct met 5 bacteriestammen. De complete samenstelling is speciaal geformuleerd voor baby’s en jonge kinderen en is zelfs te gebruiken door de moeder zelf (vóór en tot 6 maanden na de bevalling). De stammen zijn stuk voor stuk goed wetenschappelijk onderzocht en bewezen veilig voor gebruik.

Bonusan Bacteri Infantis supplementen bevatten geen onnodige toevoegingen zoals smaak-, kleur- en geurstoffen en zijn volledig vrij van allergenen zoals lactose. Dankzij de dagdosis in sachets is Bacteri 5 Infantis goed te bewaren en makkelijk mee te nemen. Het poeder heeft een neutrale lichtzoete smaak, lost makkelijk op in water, babyvoeding en afgekolfde moedermelk.

Hoe dit supplement te gebruiken?
Hoe werkt het oplossen van de inhoud van het sachet? Los de inhoud van het sachet op in lauw water, babyvoeding of afgekolfde moedermelk van maximaal 37°C, oftewel lichaamstemperatuur. Temperaturen hoger dan 37°C hebben een negatieve invloed op de levensvatbaarheid van bacteriën. Door het poeder in water op te lossen krijgen de bacteriën de kans zich uit hun kiemstadium vrij te maken en actief te worden. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen maagzuur en gal en overleven meer bacteriën deze moeilijke passage. Het supplement kan direct worden gedronken. Het grootste effect wordt ervaren wanneer het Bacteri-supplement ingenomen wordt op een lege maag voor het slapengaan. Een ander goed innamemoment is een half uur voor het ontbijt of, voor de moeder, in combinatie met een koolhydraatrijke en vetarme maaltijd.

Hoge kwaliteit darmbacteriën
Bij de ontwikkeling van het Bacteri-assortiment is zo veel mogelijk rekening gehouden met het zo dicht mogelijk benaderen van de natuurlijke samenstelling van het microbioom. Bacteri 5 Infantis bevat een complete mix aan bacteriestammen, gebaseerd op het microbioom van baby’s en jonge kinderen.

Bacteriën zijn gevoelig, hoe weet ik zeker dat ze levend in de darm aankomen? Om de effectiviteit van de bacteriën te optimaliseren hebben we de stammen mede geselecteerd op hun overlevingskracht in het spijsverteringskanaal. Hiermee is de kans het grootst dat de bacteriën levend in de darm aankomen. Bij de productie worden de bacteriën met de grootste zorg behandeld. Zo worden ze zorgvuldig gedroogd en verpakt in sachets, een folie-omhulsel dat de inhoud optimaal beschermt tegen omgevingsfactoren. Daarom garanderen we ook dat het aantal levensvatbare bacteriën per dosis dat op de verpakking staat vermeld, daadwerkelijk tot het einde van de houdbaarheidsdatum aanwezig is.

Alle stammen in het breedspectrumproduct staan op de QPS-lijst (Qualified Presumption of Safety) en zijn dus in vele wetenschappelijke studies veilig bevonden en door de EFSA (Europese Autoriteit voor voedselveiligheid) goedgekeurd voor gebruik in levensmiddelen. Van alle toegevoegde stammen worden de stamnummers vermeld.

De hoeveelheid aanwezige bacteriën in een supplement wordt uitgedrukt met de afkorting KVE, dit staat voor: kolonievormende eenheden. De hoeveelheid KVE wordt aangeduid in honderden miljoenen tot miljarden en wordt vaak uitgedrukt als: 1 miljard KVE of 1×10KVE. De KVE die op de Bonusan Bacteri-producten staan aangegeven kunnen bij productie tot aan het einde van de houdbaarheidsdatum worden gegarandeerd.

Geschikt voor baby’s, jonge kinderen en zwangere vrouwen
Bonusan Bacteri 5 Infantis biedt dankzij de specifieke samenstelling een product dat met name geschikt is voor baby’s, jonge kinderen en moeders. Bonusan Bacteri 5 Infantis is een waardevol supplement voor kinderen bij wie extra aanvulling van bacteriestammen gewenst is, maar kan ook ingezet worden als onderdeel van therapeutische trajecten.

Bonusan Bacteri 5 Infantis is geschikt voor:
– Baby’s en kinderen tot 12 jaar
– Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven (vóór en tot 6 maanden na de bevalling)
– Kinderen en zwangere vrouwen met een vegetarische of veganistische levensstijl

Voor baby’s en kinderen tot 12 jaar hebben we ook Bacteri 2 Infantis druppels in het assortiment. Voor volwassen en kinderen vanaf 12 jaar hebben we andere Bacteri-producten ontwikkeld, zoals Bacteri 17 Expert Resilience. Ontdek alles over het Bacteri-assortiment op bonusan.com/buikgevoel.

 

Meer informatie over de toepassing van dit product

Vanwege de wetgeving rondom supplementen mogen wij helaas geen (volledige) informatie verstrekken over de inzetbaarheid van dit product. Voor meer informatie verwijzen we u naar een kennisinstituut voor orthomoleculaire therapie.

Voor een goed advies van supplementen op uw persoonlijke situatie en eventueel medicijngebruik, adviseren we u een therapeut te raadplegen.

Samenstelling

Actieve ingrediënten

Samenstelling per sachet:

Mix van bacteriestammen: Lb. reuteri LR92, Lb. rhamnosus LR1, Lc. lactis SP38, Bb. lactis BLC1, Bb. longum ssp. infantis BI221
3 x 10⁹ KVE
Inuline
250 mg

Ingrediënten (aflopend)

Maltodextrine, inuline, mix van bacteriestammen.

Gebruik

Tenzij anders aanbevolen de inhoud van een sachet mengen met lauwwarm water (niet warmer dan 37 °C), afgekolfde moedermelk of vruchtensap (vanaf 8 maanden), kort doorroeren of schudden en toedienen. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

BewaaradviesDroog en bij kamertemperatuur bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren.
Scroll naar boven